Razrješeno ubojstvo na Krku

Ubojica Doriana Grubišića uhićen u unajmljenom stanu na Pećinama

Slavica Kleva

Policiji je osumnjičen 40-godišnji Riječanin odavno dobro poznat kao osoba koja se bavi dilanjem droge a u međunarodnim razmjerima i slovi za »jednog od jačih igrača« u kriminalnoj zoni



Ubojica Doriana Grubišića zvanog Dodo, čije je tijelo nađeno na Krku 22. prosinca navečer, uhićen je u srijedu, potvrđeno je to Novom listu iz policijskih izvora. Obrada se nad osumnjičenikom nastavlja.


Riječ je o 40-godišnjaku koji je u srijedu navečer uhićen u stanu na Pećinama, koji je unajmio nakon ubojstva na Krku. Namie, nakon krvavog obračuna u masliniku na Krku, osumnjičeni za ubojstvo vratio se u Rijeku ali ne na adresu gdje stanuje, već je odmah unajmio stan, promijenio mobitele i pritajio se.


Policiji je osumnjičen Riječanin odavno dobro poznat kao osoba koja se bavi dilanjem droge a u međunarodnim razmjerima i slovi za »jednog od jačih igrača« u kriminalnoj zoni. 




Podsjetimo, Grubišićevo tijelo pronađeno je 22. prosinca nešto prije 19 sati u blizini sela Strilčići na otoku Krku. Mrtvo tijelo bilo je u blizini maslinika, a očevidom je bilo utvrđeno kako je ubojica oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, Grubišića više puta ubo i zarezo po vratu i torzu. Očevid je trajao gotovo 24 sata na mjestu događaja, a skupljeni su tragovi omogućili uhićenje počinitelja pet dana nakon zločina.


Odmah nakon što je postalo poznato da je ubijeni baš Grubišić, raširila se priča kako se radi o obračunu unutar narko-miljea na riječkom i istarskom području. Naime, Grubišić je bio poznati prijestupnik kada su u pitanju teški narkotici, prije svega kokain. Tako da je zbog toga već i ležao u zatvoru. 


Više u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak, 29. prosinca