Željko Kastelan iza rešetaka

‘Ubit ću ti sina’: Zbog prijetnji Pavasoviću – Viskoviću priveden vlasnik lanca domova umirovljenika

Ana Raić Knežević

Ilustracija Arhiv NL

Ilustracija Arhiv NL

Što se točno događalo prije nekoliko dana, 23. travnja u posljepodnevnim satima trebalo bi biti rasvjetljeno tijekom istrage koju je protiv Kastelana otvorilo tužiteljstvo. Doznajemo, međutim, da se nije radilo o sukobu licem u lice između dvojice muškaraca, već je Kastelan odvjetniku prijetnje uputio telefonom



ZAGREB – Zbog prijetnji poznatom zagrebačkom odvjetniku i članu nadzornog odbora Hajduka Ljubi Pavasoviću-Vikoviću iza rešetaka je završio vlasnik lanca domova za umirovljenike Želimir Kastelan.


– Osumnjičeni je oštećeniku uputio prijetnje smrću zbog čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, potvrđeno nam je kratko iz Policijske uprave zagrebačke. 


Što se točno događalo prije nekoliko dana, 23. travnja u posljepodnevnim satima trebalo bi biti rasvjetljeno tijekom istrage koju je protiv Kastelana otvorilo tužiteljstvo. Doznajemo, međutim, da se nije radilo o sukobu licem u lice između dvojice muškaraca, već je Kastelan odvjetniku prijetnje uputio telefonom. Među ostalim, poručio mu je da će ga ubiti, a doznajemo da mu je prijetio i da će mu ubiti sina, zbog čega je Pavasović Visković odlučio prijaviti.




Sasvim je izvjesno da je prijetnja morala zvučati ozbiljno, budući da je Pavasović Visković poznat kao poprilično hladnokrvna osoba, koja se ne da baš tako lako zastrašiti.


A da je ono što je Kastelan rekao Pavasoviću Viskoviću bilo prijeteće zaključili su i policijski službenici koji su nakon odvjetnikove prijave žurno reagirali, te priveli vlasnika lanca umirovljeničkih domova.


I tijekom kriminalističkog istraživanja očito je utvrđeno dovoljno sumnje da protiv njega bude podnijeta i formalna prijava zbog prijetnje. S njom je Kastelan predan tužiteljstvu koje je pad od suda zatražilo da mu odredi istražni zatvor. To je, nakon ročišta održenog u subotu i učinjeno, te je vlasnik umirovljeničkih domova poslan u Remetinec kako ne bi utjecao na svjedoke ili pak pokušao ponoviti kazneno djelo.


– Ne bih želio da se to povlači po novinama, pa neću ni komentirati što se dogodilo između mene i Kastelana, rekao nam je kratko odvjetnik Pavasović Visković.


Ni iz doma za starije u vlasništvu Kastelana nismo dobili nikakav komentar na uhićenje njihovog vlasnika. – Ne vjerujem da je gospodin Kastelan u istražnom zatvoru, poručio nam je jedan od voditelja domova.