Nasilnik iz rešetaka

UŽAS NA GROBNIKU Držao ju satima zatočenu u kafiću, teško ju pretukao i uzeo novac

Fiore Vežnaver

Aleksandar Piškulić prilikom privođenja, Foto: F. VEŽNAVER

Aleksandar Piškulić prilikom privođenja, Foto: F. VEŽNAVER

Napadnuta žena zadobila je prijelom nosne kosti i dvaju rebara, te niz površinskih ozljeda, uz ostalo i na licu i leđima



RIJEKA Bivšu izvanbračnu suprugu zatočio je u boćariji, satima je držao zaključanu, a u međuvremenu ju je teško pretukao, slomio joj i dva rebra, prijetio joj te ukrao njen novac i utržak boćarije.


Inkriminacije su to pod kojima je u riječki zatvor smješten Aleksandar Piškulić (49) iz Škrljeva.


Osumnjičen je za protupravno oduzimanje slobode i krađu, a očekuje se da bi mogle biti formalizirane sumnje i za tešku tjelesnu ozljedu i kazneno djelo prijetnje.




Nemio slučaj, zbog kojeg je Piškulić završio iza rešetaka, odigrao se u noći na subotu u jednoj boćariji na Grobnišćini.


Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, Škrljevčanin je oko 21.30 sati u petak došao u boćariju u kojoj radi njegova bivša izvanbračna supruga. Nakon odlaska svih gostiju lokala, pola sata nakon ponoći, otišao je do ulaznih vrata, te ih zaključao.


Škrljevčanin se tereti da je zatim ženi oduzeo mobitel, a onda iz prostora iza šanka uzeo dnevni utržak lokala, kao i njen novac, u ukupnom iznosu od 3.000 kuna.


Nakon toga je prišao ženi i, uz izrečene prijetnje, počeo ju udarati rukama po glavi. Nakon što je nesretnica pala na pod, udarao ju je i nogama, teške su sumnje protiv Piškulića.


Napadnuta žena zadobila je prijelom nosne kosti i dvaju rebara, te niz površinskih ozljeda, uz ostalo i na licu i leđima. Po dosadašnjim sumnjama, ženina kalvarija u boćariji trajala je gotovo pet sati, sve do iza pet sati ujutro.


Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je priveden na ispitivanja u tužiteljstvo, a jučer ujutro i pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Duška Tišmu, koji mu je odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Piškulić je dosad više puta prekršajno procesuiran zbog nasilja u obitelji.