Branitelj prijavio poduzetnika

USKOK istražuje Končara zbog sumnje da je podmićivao Sanadera?

Marica Košta

Predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorović  tvrdi da je Končar 2007. godine platio dva milijuna eura kako bi mu tadašnji premijer omogućio poslovnu prednost, zaštitu i korist pri njegovim poslovnim pothvatima



PULA USKOK je pokrenuo istragu protiv Danka Končara, Drage Radolovića, Kristijana Pilata, Slavena Tintora, Mladena Barišića i Ratka Mačeka zbog sumnje u podmićivanje bivšeg premijera Ive Sanadera, saznajemo iz pouzdanog izvora. Istraga je pokrenuta nakon što je, po pisanju nekih medija, predsjednik braniteljske udruge Zavjet Ninoslav Mogorović USKOK-u podnio kaznenu prijavu u kojoj se navodi da je Končar 2007. godine platio dva milijuna eura kako bi mu tadašnji premijer Sanader omogućio poslovnu prednost, zaštitu i korist pri njegovim poslovnim pothvatima. U prijavi se spominju kupnja trogirskog Brodotrogira kao i realizacija projekata poput Brijuni rivijere, Velopina u Malom Lošinju te legalizacija ranije kupljene srbijanske imovine u Jelsi na Hvaru te na Cresu.


Od svih koji se spominju u kaznenoj prijavi jučer nam je na telefon odgovorio jedino Slaven Tintor koji je kratko izjavio da nema komentara jer ne zna o čemu govorimo.


»Nemam što reći novinarima. Baš nikakvih komentara nemam. Eto. Hvala«, kratko je odgovorio Tintor, brzinski poklopivši slušalicu.




Na naš službeni upit je li pokrenuta istraga protiv spomenutih osoba iz ureda USKOK-a u Zagrebu dobili smo očekivani odgovor – da zbog zakonskih odredbi nisu u mogućnosti odgovoriti na naš upit. Naši izvori, pak, tvrde da je USKOK doista pokrenuo istragu protiv Končara i još pet osoba, a što će ona pokazati nitko ne želi nagađati.