Miljak još bez prijave

Tužiteljstvo još nije odlučilo o prijetnjama ravnateljici i zaposlenicima Jasenovca

Hina

Ravnateljici i djelatnicima Spomen parka Jasenovac u nedjelju 1. prosinca došao je i prijeteći e-mail sa slikom metka i anonimnom porukom u kojoj ih se proziva kao antihrvate i izdajnike



ZAGREB – Državno odvjetništvo izvijestilo je da tužiteljstvo u Kutini još nije donijelo konačnu odluku o kaznenoj prijavi protiv predsjednika HČSP-a Josipa Miljka koji je ravnateljici Spomen područja Jasenovac poslao neprimjerenu e-mail poruku.


»Povodom zaprimljenih upita novinara nakon priopćenja Policijske uprave sisačko-moslavačke od 6. prosinca 2013. o dovršenom kriminalističkom istraživanju, Općinsko državno odvjetništvo u Kutini odgovara kako nije donijeta državnoodvjetnička odluka u predmetu povodom kaznene prijave vezano za hrvatskog državljanina i e-mail poslan ravnateljici Spomen područja Jasenovac« izvijestilo je tužiteljstvo na službenoj internetskoj stranici.


Navode i da tužiteljstvo u Kutini ujedno nastavlja s »provođenjem izvida u predmetu povodom kaznene prijave radi utvrđenja identiteta pošiljatelja e-maila s priloženom fotografijom metka«.




Policija je ranije izvijestila da u Miljkovoj poruci nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Ta poruka koju je Nataša Jovičić na službeni e-mail Spomen područja Jasenovac dobila 1. prosinca napisana je pod naslovom »Vi širite četničku propagandu«. »Takvi kao Vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje Vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja«, navodi se u e-mailu s Miljkovim potpisom i pozdravom »Za dom spremni«.


Ravnateljici i djelatnicima Spomen parka Jasenovac u nedjelju 1. prosinca došao je i prijeteći e-mail sa slikom metka i anonimnom porukom u kojoj ih se proziva kao antihrvate i izdajnike.