Nema optužnog prijedloga

Tri osobe privedene u subotu zbog pucnjave u Splitu puštene na slobodu

P. N.

Foto/Milan Šabic/PIXSELL

Foto/Milan Šabic/PIXSELL

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdila je da su te tri osobe dovedene u policiju, s njima su obavljeni razgovori te su jučer puštene na slobodu



Tri osobe privedene u subotu nakon pucnjave u Splitu puštene su na slobodu, doznaje Dnevnik Nove TV. Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdila je da su te tri osobe dovedene u policiju, s njima su obavljeni razgovori te su jučer puštene na slobodu.


Dodala je da protiv njih nisu podnesene nikakve prijave.


Osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu Filip Zavadlav stigao je pod jakom policijskom pratnjom sinoć u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, a jučer je s Facebooka nestala grupa podrške osumnjičenom za ubojstvo, no otvorena je nova, koja sada ima oko 16.000 članova.




Stručnjak za sigurnost Tonći Prodan kaže da, u pravilu, jedno nasilje rađa drugo i stvara spiralu.


”Ne bih isključio takvu situaciju u ovom slučaju s obzirom na viralnost društvenih mreža, brzinu širenja vijesti, formiranje raznih grupa. Ne bih isključio eventualne osvete.


Mislim da bi to trebalo prevenirati. Nije izvjesno da će se to dogoditi, ali to je jedan od scenarija.


Ako se bavite sigurnosnom strukom, morate uzeti u obzir svaki od tih scenarija, valorizirati, poduzeti preventivne radnje gdje god je to moguće”, ističe Prodan.