Gorjeli kafići, motor i auto

Traži se piroman: U Dubravi planula čak četiri požara zaredom

Ana Raić Knežević

Foto čitatelj

Foto čitatelj

Neslužbeno doznajemo da je na još nekoliko mjesta pokušano paljenje koje nije uspjelo



Čak četiri požara u zagrebačkoj Dubravi gasili su u noći na nedjelju zagrebački vatrogasci. Najprije je planula šupa u Olovskoj ulici, te bi zatim planula vatra na motoru i kafiću na V. Poljanicama, a sve je završilo intervencijom svega nekoliko stotina metara dalje.


Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, oko 3.50 sati požar je zahvatio terasu kafića na V. Poljanicama. Riječ je o kafiću “Mistral” u vlasništvu 48-godišnjaka kojem je vatra oštetila stolice i stol na terasi, te dio plastične tende.


Međutim, požar je u idućem trenutku planuo i na motoru što je bio parkiran nedaleko kafića, a vatra se proširila na susjedni automobil. Ova vozila u vlasništvu su osoba koje nisu imale nikakvih problema sa zakonom, niti su u posljednje vrijeme prijavljivale prijetnje.




Zagrebački vatrogasci koji godišnje imaju više od tri tisuće intervencija, u noći na nedjelju morali su pohitati na još jedan požar, očito podmetnut svega nekoliko stotina metara dalje.


Naime, na okretištu tramvaja u Dupcu planula je terasa kafića “Red Black”. Požar je uništio terasu, no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa koje su bile na terenu spriječeno je da se vatra proširi na unutrašnjost.


Neslužbeno doznajemo da je na još nekoliko mjesta pokušano paljenje koje nije uspjelo.


Sada su na potezu istražitelji Policijske uprave zagrebačke koji bi trebali ući u trag piromanu, te utvrditi je li riječ o ozbiljnoj seriji kaznenih djela ili tek dječjoj igri koja baš nikome nije bila zabavna.