Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 27° 1
Sutra: 21° 25° 1
18. rujna 2018.
Tko je odgovoran?

Tragična nesreća u Opatiji: Češki turist poginuo kad je pukla betonska ograda balkona na hotelu

Hotel Belvedere, Foto: Novi list
Hotel Belvedere, Foto: Novi list
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2017. u 11:49 2017-07-19T11:49:00+02:00

Sudeći prema informacijama koje su puštene u javnost, može se pretpostaviti da je u pitanju bio pad s balkona

U hotelu Belvedere u Opatiji smrtno je stradao turist, češki državljanin star 45 godina, a okolnosti smrti, kako se čini, mogle bi biti vrlo neugodne po hotelijera u čijem objektu je došlo do nesreće sa fatalnim ishodom.

Naime, prema dosadašnjim saznanjima, o kojima su izvijestili iz Policijske uprave Primorsko-goranske županije, nesretni turist nastradao je "prilikom puknuća dijela betonske ograde balkona na kojem se nalazio".

Policija je izvijestila kako je u tijeku kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Policija ne navodi o kojem je točno hotelu riječ, ali prema informacijama s terena radi se o hotelu Belvedere koji su nalazi neposredno uz poznatu obalnu šetnicu.

Sudeći prema informacijama koje su puštene u javnost, može se pretpostaviti da je u pitanju bio pad s balkona, ali do objave službenih informacija ova teza ostaje na razini pretpostavke.

Kako bilo, ovaj smrtni slučaj zasigurno će povući za sobom pitanja o kvaliteti gradnje, odnosno o odgovornosti izvođača građevinskih radova i samog hotelijera.     

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka