Estradnjaci na meti poreznika

Thompson: Novi list laže, novac je pozajmljen iz Latinske Amerike

Jasmin Klarić

Izjavu Marka Perkovića Thompsona zagrebačkoj Poreznoj upravi, u kojoj sve objašnjava pozajmicom koju je dobio iz jedne zemlje Latinske Amerike, poreznici će teško moći provjeriti jer je riječ o zemlji s kojom Hrvatska nema sporazum o razmjeni podataka



Estradni umjetnici koji su se, kako je Novi list saznao i izvijestio, našli na meti akcije Porezne uprave koja se bavi građanima čija je imovina u velikom nesrazmjeru s njihovim prijavljenim prihodima, uglavnom su bili ili nedostupni, ili su njihovi menadžeri poručivali kako ih nitko iz Porezne uprave nije kontaktirao. Pri tom su negirali da su već dali bilo kakve izjave te se pozivali na pomoć prijatelja i rodbine pri kupovini nekretnina. Najdalje je otišao Zdravko Barišić, menadžer Marka Perkovića Thompsona koji je rezolutno poručio: »Novi list laže!«. 


Neslužbeno, međutim, doznajemo kako je Marko Perković Thompson nakon Uskrsa bio u zagrebačkoj Poreznoj upravi. Tada je dao izjavu u kojoj svoj slučaj objašnjava financijskom pozajmicom što ju je dobio iz jedne zemlje Latinske Amerike. Je li tomu tako, teško će poreznicima biti provjeriti s obzirom na to da se, kako saznajemo, radi o zemlji s kojom Hrvatska nema sporazum o razmjeni podataka!    Marko Grubnić, znan i kao Modni Mačak, također je bio nedostupan. Saznajemo kako je i on jedan o onih koji su svoju izjavu Poreznoj upravi već dali. Navodno se pozivao na roditelje koji su mu financijski pomogli, a koje očigledno također čeka rešetanje od strane poreznika. Lidija Samardžija, menadžerica Zlatana Stipišića Gibonnija, nakon objave infromacije da inspekcija češlja račune i njenog štićenika, izjavila je kako ih nitko iz Porezne inspekcije nije kontaktirao. Naši izvori, međutim, tvrde da su i Zlatan Stipišić i kolega mu Dražen Zečić (čiji je mobitel za našeg pozivanja bio isključen, op.a.) pozive primili, primitak potvrdili, te se izjasnili da će dati iskaze do petka kada za sve pozvane istječe rok za očitovanjem.


Cijeli tekst pročitajte u Novom listu u četvrtak, 19. travnja 2012.