Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Sud u Splitu

Teško shvatljivo, ali istinito: "Daruvarcu", koji je brutalno premlatio 18-godišnju djevojku, smanjena kazna

 Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. lipanj 2019. u 13:45 2019-06-06T13:45:00+02:00

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu je potvrđena odluka o krivnji Općinskog suda u Zadru, ali umanjena sankcija, saznaje Slobodna Dalmacija

 Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu, Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za brutalno premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj L. G. iz Zadra.

Po neslužbenim informacijama, razlog smanjenja zatvorske kazne je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića, koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac tu vijest nije htio ni potvrditi niti opovrgnuti, kazao je samo da je presuda napisana i otpremljena na Općinski sud u Zadru.

Mi nismo dobili nikakvu informaciju o smanjenju presude Darku Kovačeviću tako da to ne možemo komentirati, rekao je Hini glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić.
Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.
Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze