Burna noć

Talačka kriza u Rijeci: Zatvorio se u kuću i prijeti aktiviranjem bombe

Branko Škorić

Policija je blokirala kretanje građanima ulicom Lipa, a propuštana su samo osobna vozila.



RIJEKA Sve je kao i sinoć. Kada budemo imali novih informacija, izvijestit ćemo vas. Tako je u utorak oko 8 sati glasio odgovor Ankice Kolić, osobe za odnose s javnošću PU primorsko-goranske na upit ima li ikakvih novosti oko događanja u Ulici Lipa na riječkom Škurinju. 


Naime, u ponedjeljak iza 22 sata stanovnike Škurinja, preciznije žitelje iz Ulice Lipa nesumnjivo neugodno su iznenadila brojna policijska ali i vatrogasna i vozila Hitne pomoći.


Da sve bude intrigantnije policija je blokirala kretanje građanima ulicom Lipa, a propuštana su samo osobna vozila. Među brojnim (ne)upućenim promatračima ubrzo se pronio glas da se jedna osoba zatvorila u svoj stan i da prijeti aktiviranjem eksplozivne naprave.




Točno u ponoć čuli smo se s glasnogovornicom Policijske uprave primorsko-goranske Mirjanom Kulaš koja nam je izjavila:


– Točno da je uslijedila naša intervencija na navedenoj lokaciji. Razlog za naš dolazak je činjenica da se jedna osoba zatvorila u objekt. Pozvali smo i njenog liječnika, a na mjestu događaja nalazi se i vatrogasno vozilo. Ostale detalje u ovom trenutku doista je neuputno objavljivati. Kada budemo nešto više znali obavijestit ćemo javnost, izjavila nam je Kulaš.


Tko je osoba koja prijeti samoubojstvom i koji je razlog za takav postupak još uvijek nije poznato kao ni to da li se u objektu nalazi više osoba.


Osim pripadnika interventnih službi, okupilo se i dosta građana koji su s velikim nestrpljenjem iščekivali što će se dogoditi.