Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
10. prosinca 2019.
Crni početak godine

foto TRAGEDIJA NA PEĆINAMA Utopila se dva sudionika novogodišnjeg kupanja, trećega uspjeli reanimirati

Foto S. Ježina
Foto S. Ježina
Autor: ,
Objavljeno: 1. siječanj 2018. u 12:28 2018-01-01T12:28:00+01:00

Dogovorili smo da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije, ispričao nam je Josip Povrženić

Tradicionalno podnevno novogodišnje kupanje na Pećinama danas se pretvorilo u tragediju. Dvojica su sudionika novogodišnjeg kupanja, kako doznajemo, smrtno stradala, dok su trećeg po neslužbenoj informaciji, uspjeli reanimirati te je, kako se doznaje, izvan životne opasnosti.

Doznajemo kako je ovom tragičnom događaju "kumovalo" jako jugo.

- Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije, ispričao nam je Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja, koje se upriličuje na Pećinama već četvrtu godinu zaredom.

Jedan se muškarac, navodno starije dobi, odmah utopio. Drugog su odnijeli valovi i njega su izvukli vatrogasci. Pokušalo ga se reanimirati na samoj plaži.

Još nekoliko sudionika je, kako doznajemo, ozlijeđeno. Ukupno ih je bilo petnaestak.

CK0101SJ33
UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Horor na Pećinama: Tradicionalno novogodišnje kupanje se pretvorilo u tragediju (2) / Foto Silvano Ježina

Dino Škamo, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, postaja Vežica, kazao je da su uvjeti za spašavanje bili iznimno teški.

U spašavanju je sudjelovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne postaje Vežica, a u akciji su ozlijeđena i dva vatrogasca.

Na plaži su većinom bile osobe starije životne dobi, a iako se svi kupaju već dugi niz godina očito je za tragediju ključna bila kriva procjena kupača koji su podcijenili jačinu juga.

Na mjestu događaja su spasiteljske službe, vatrogasci, hitna pomoć i policija. 

O razmjerima tragedije govori i činjenica da je tijekom akcije spašavanja prometnica prema Pećinama bila zatvorena 

 

Foto SIlvano Ježina

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.