Bludnik iza rešetaka

Sveučilišni profesor iz Zagreba pritvoren zbog bludničenja nad 12-godišnjakinjom

Ana Raić Knežević

Prema onome što su istražitelji za sada utvrdili uhićeni je u nekoliko nevrata neprimjereno, po intimnim dijelovima tijela dodirivao djevojčicu. Riječ je o djetetu iz njegove šire obitelji, koje međutim nije s njim u izravnom krvnom srodstvu



ZAGREB Iza rešetaka je zbog bludničenja s 12-godišnjom djevojčicom završio 37-godišnjak protiv kojeg je policija podnijela prijavu nakon što je slučaj otkriven.


Iako zbog zaštite identiteta žrtve u Policijskoj upravi zagrebačkoj nismo mogli doznati detalje prijave gnusnog nedjela što je 37-godišnjaku stavljeno na teret, ipak nam je potvrđeno da su istražitelji zajedno s nadležnim tužiteljstvom zaključili da ima dovoljno dokaza te osumnjičenog uhitili. Nakon ispitivanja priveden je i sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor. Takva je odluka donijeta kako 37-godišnjak ne bi ponovio kazneno djelo ili pokušao utjecati na svjedoke koje tužiteljstvo u istrazi tek mora ispitati.


Tko je točno prijavio bludnika nismo uspjeli doznati, no prema onome što su istražitelji za sada utvrdili u nekoliko je nevrata neprimjereno, po intimnim dijelovima tijela dodirivao djevojčicu. Riječ je o djetetu iz njegove šire obitelji, koje međutim nije s njim u izravnom krvnom srodstvu. Kako doznajemo ovo je bludničenje nad 12-godišnjakinjom potrajalo od rujna ove godine, a 37-godišnjak je u istražnom zatvoru završio prije par dana.




Inače riječ je o docentu s jednog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Rodom je iz Slavonskog Broda, a u Zagreb je stigao na studij, te ostvario značajan akademski napredak.


Neko vrijeme usavršavao se i u inozemstvu. Lani je postao docent drvne tehnologije. Objavio je niz znanstvenih i stručnih radova.


Zbog čega je bludničio s 12-godišnjakinjom objašnjavat će u natavku istrage.