Obiteljska drama u ulici braće Bačić

Susjedi sinoć nisu čuli buku iz stana na Zametu: U pozadini sestrinskog sukoba – ljubomora?

Šarlota Brnčić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Sve se odigralo sinoć oko 19.40 sati, kada je S. G. svoju sestru dva puta ubola, najvjerojatnije nožem. Unesrećena D. G. prebačena je u bolnicu gdje su joj konstatirane ubodne rane između prsne i trbušne šupljine i iznad desne natkoljenice



RIJEKA - Kriminalističko istraživanje krvave drame u kojoj je 22-godišnja S. G. sinoć u stanu u Ulici Braće Bačić u Rijeci izbola svoju blizanku D. G. nastavljeno je i jutros.


Kako neslužbeno saznajemo, čini se da je u pozadini ove obiteljske drame sestrinska ljubomora. Iz službenih izvora nam do okončanja krim obrade još ništa ne mogu priopćiti, ali koliko se da neformalno saznati, između sestara izbila je svađa koja je u tolikoj mjeri eskalirala da je prolivena i krv.


O kvalifikaciji kaznenog djela jutros je još bilo prerano govoriti, no doznajemo da će blizanka na koncu odgovarati za nanošenje teške tjelesne ozljede, a ne za pokušaj ubojstva.




Sve se odigralo sinoć oko 19.40 sati, kada je S. G. svoju sestru dva puta ubola, najvjerojatnije nožem. Unesrećena D. G. prebačena je u bolnicu gdje su joj konstatirane ubodne rane između prsne i trbušne šupljine i iznad desne natkoljenice.


Stanari zgrade na kućnom broju 30 Ulice Braće Bačić bili su šokirani kada im je sinoć pred zgradu stigla policija, a posebice kada je nekima od njih zazvonila i na vrata. Šokiralo ih je i saznanje da je mlada djevojka iz suterena zgrade ozlijeđena i da je za to kriva njena sestra blizanka.


Većina njih s kojima smo danas razgovarali rekli su nam kako djevojke nisu dobro poznavali. Znali su ih tek iz viđenja, ali pričaju da su, kada bi ih susreli na hodniku, bile pristojne i ljubazne.Također navode i da se radi o ljepoticama prekrasne duge kose i uvijek dotjeranima. Ono što je s druge strane čudilo stanare jest da su uvijek bile u nekakvoj žurbi, da su znale trčećim korakom izlaziti iz zgrade, pa se već za par minuta vraćati, a potom iznova istrčavati.

U stanu koji se nalazi točno iznad poprišta mjesta događaja trenutno nitko ne živi, a od okolnih stanara nitko nije sinoć prije incidenta čuo buku ili svađu.


Ipak, jedna od stanarki ispričala nam je kako je žena koja je donedavno živjela u stanu iznad, često komentirala kako joj se čini kako su djevojke dosta divlje i izvan kontrole.


Trenutno su u stanu živjele same, jer im je, po informacijama od susjeda, majka otputovala u Njemačku. Otac se za njih navodno nikad nije brinuo i nije plaćao alimentaciju, a s majkom su se doselile na ovu adresu kad su pohađale drugi razred srednje škole.


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista u ponedjeljak….