Rasvjetljavanje detalja zločina

Susjedi o ubojici s Rastočina: ‘Bio je vojno lice, a često je bio konfliktan i prijetio ljudima’

Fiore Vežnaver

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Ubojica je s prozora vidio kako žrtva dolazi na motoru. Sišao je i ispalio mu više hitaca u tijelo i glavu. Po svemu sudeći, ključni dio slučaja, u kojem su i ispaljeni hici, dogodio se u prizemlju nebodera



Još nisu poznati motivi za stravičan zločin koji je obilježio sinoćnju večer na Rastočinama. Pred neboderom s brojem 4 oko 19 sati pronađen je ustrijeljeni muškarac, koji je hitno prebačen u bolnicu, ali je, nažalost, podlegao ozljedama.


Identitet žrtve sinoć se još provjeravao, ali zasad sve ukazuje da je ubijen 54-godišnji Vladimir L., stanar zgrade. Izvori bliski istrazi navode nam da je za težak krvni delikt osumnjičen 74-godišnji Vinko P., također stanar zgrade. Njega je policija nakon jezivog zločina privela na daljnji istražni postupak.


Prvi preliminarni nalazi istražitelja kazuju da je žrtva ustrijeljena s više hitaca u tijelo i glavu. Po svemu sudeći, ključni dio slučaja, u kojem su i ispaljeni hici, dogodio se u prizemlju nebodera.




– Nisam bila u zgradi kada se zbio  ovaj užasan događaj, ali znam obojicu aktera slučaja. Ne znam je li to istina ili ne, no po pričanju ljudi sve se navodno dogodilo nakon što je gospodin Vinko s prozora vidio kako je gospodin Vlado došao na motoru. Spustio se dolje iz svog stana, dočekao ga i na kraju pucao u njega. Strašno! – priča nam žena, stanarka nebodera u kojem se dogodio zločin,  koja je došla s kupanja i zatekla policijskom trakom zapriječen ulaz u zgradu.


– Znam gospodina Vinka, čovjek je konfliktan, znao je prijetiti ljudima, a inače je bio vojno lice. Koliko znam, policija je znala dolaziti u njegov dom zbog obiteljskih problema i maltretiranja. Koliko mi je poznato, čovjek drži golubove na balkonu i vezano za to   znalo je biti nesuglasica s drugim stanarima – govori nam žena koja je željela ostati anonimna.


Detaljnije o sinoćnjem zločinu na Rastočinama pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…