Ilegalni laboratorij u okolici Zaprešića

Supružnici 60-ih godina uzgajali marihuanu, a struju krali HEP-u

Vanja Vesić

Foto: PU zagrebačka

Foto: PU zagrebačka

Ilegalni laboratorij držali su u vlastitoj kući supružnici u "najboljim godinama", 63-godišnjak i 60-godišnjakinja, potvrdila je danas popodne zagrebačka policija. Bračni par je uhićen i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja doveden u pritvor. Od uzgojene količine mogli su proizvesti 50 kilograma "trave" i zaraditi preko milijun kuna



ZAGREB  U spektakularnom policijskom pretresu kuće u okolici Zaprešića istražitelji su pronašli 1005 stabljika marihuane i kompletni laboratorij za uzgoj indijske konoplje koji je bio ilegalno priključen na mrežu HEP-a.


Ilegalni laboratorij držali su u vlastitoj kući supružnici u “najboljim godinama”, 63-godišnjak i 60-godišnjakinja, potvrdila je danas popodne zagrebačka policija.


Bračni par je uhićen i nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja doveden u pritvor. Od uzgojene količine mogli su proizvesti 50 kilograma “trave” i zaraditi preko milijun kuna.




Laboratorij je bio odlično opremljen sustavima za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka kao i sustavom navodnjavanja.


Ilegalni labos imao je 27 lampi od 400 i 600 W sa sjenilima, dvije grijalice, dva filtera zraka i sedam transformatora.


Zasad nije poznato koliku su količinu električne energije ukrali od državnog distributera, no, riječ je o prilično velikom iznosu materijalne štete.


 Preko 1000 stabljiki indijske konoplje naraslo je od pet do 135 centimetara visine. Policijski istražitelji pronašli su i 765 grama marihuane spremne za preprodaju, šest medicinskih šprica s ukupno 27,5 mililitara ulja hašiša te vaga za precizno mjerenje težine.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac pet mililitara hašišovog ulja prodavao na crnom tržištu za 600 kuna. Laboratorij su “otvorili” prošle godine.