Dogovorena rekonstrukcija

Suđenje za masakr u Vojniću: Vještaci potvrdili smrt zbog ubodnih rana

Hina

Danas je najavljena i rekonstrukcija događaja na mjesta događaja – u Vojniću ispred kafića te na parkiralištu gdje su se ubojstva i dogodila, no sudsko vijeće tek treba dogovoriti kada će to biti i koga sve na rekonstrukciju treba pozvati



KARLOVAC – Na suđenju Bošku Šapiću za ubojstvo Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića u Vojniću 2. studenoga prošle godine danas je sudski vještak Stjepan Gusić na karlovačkome Županijskom sudu potvrdio da su obojica umrla od iskrvarenja zbog zadobivenih smrtonosnih ubodnih rana.


Smrt Dejana Vučkovića nastupila je kad je uboden u podključnu arteriju. Od dvije rezne i pet ubodnih rana, za Alvina Horvatića dvije su bile smrtonosne – one u srce i u plućno krilo.


Bošku Šapiću se sudi za teško ubojstvo bivšeg dečka svoje djevojke Alvina Horvatića, motivirano ljubomorom i za ubojstvo njegova prijatelja Sejana Vučkovića. No, obrana želi dokazati da je Šapić bio napadnut te da njegova ubojstva treba tretirati kao prekoračenje nužne obrane, a što je blaže kazneno djelo. S tog je gledišta i tužiteljstvu i obrani današnje svjedočenje vještaka Gusića važno.




Na pitanje branitelja Ljubiše Drageljevića može li vještak na temelju rana svjedočiti o međusobnom položaju okrivljenika i Alvina Horvatića, on je rekao da je Horvatić imao dvije ubodne rane na leđima i da je u trenutku nastanka tih rana pokojnik bio počinitelju okrenut leđima.


Horvatić je također imao ranu na nadlaktici i dlanu što se može smatrati obrambenim ozljedama. Smrtonosne rane u grudni koš zadane su kada su obojica stajali sučelice, ustvrdio je Gusić.


Suđenje se nastavlja sutra vještačenjem DNK bioloških tragova.


Danas je najavljena i rekonstrukcija događaja na mjesta događaja – u Vojniću ispred kafića te na parkiralištu gdje su se ubojstva i dogodila, no sudsko vijeće tek treba dogovoriti kada će to biti i koga sve na rekonstrukciju treba pozvati.