Tragedija u mjestu Kraj

Stravična prometna nesreća: Poginulo troje motociklista; Pet motora izgorjelo

Šarlota Brnčić

Prema informacijama iz policije potvrđena je smrt troje vozača dok su dvoje u kritičnom stanju.



RIJEKA  Nezapamćena motociklistička tragedija, a zasigurno i jedna od najtežih prometnih nesreća u Primorsko-goranskoj županiji, dogodila se u subotu predvečer par minuta prije 19 sati na cesti u mjestu Kraj pored Mošćeničke Drage.


U sudaru sedam motocikala, tri motociklista su na mjestu poginula, a četvorica, od kojih dvojica u kritičnom stanju, prebačena su u KBC na Sušaku. Pet motocikala nestalo je u plamenoj buktinji u kojoj su stradali i njihovi vozači. Identitet stradalih nije se mogao sa sigurnošću potvrditi jer su u buktinji izgorjeli i svi dokumenti, a preživjeli nisu bili u stanju razgovarati s policijom.


 Prema neslužbenim informacijama, strahovalo se da su život izgubila dvojica mladića iz Labina i Riječanin.




 Izgorjelih pet motocikala ostalo je uništeno na jednoj hrpi, dok su samo dva bila odbačena nekoliko metara dalje.


Prema onome što su nam izjavili očevici, grupa motocikala kretala se u pravcu Istre, a jedan ili dvoje u smjeru Rijeke. Nakon prvotnog silovitog sraza dvoje od njih, uslijedilo je stravično sudaranje i onih koji su ih slijedili. U svega par sekundi sve je bilo u plamenu… gorjeli su motori, ljudi, a mještani Kraja pored čije se kuće sve zbilo istrčali su iz kuća pokušavajući pomoći i spasiti stradale.


– Nemam riječi… šokirana sam. Vidjela sam golemi plamen… ljude kako jedni druge gase. Dogodilo se sve u sekundi, a plamen je bio toliki da sam isprva pomislila da mi gori kuća. To ste trebali vidjeti.


Gorjelo je u dužini od desetak metara. Nismo znali što bi prvo učinili. Trčali smo s crijevom za vodu… s kantama punim vode. Netko je na cesti jurio s  aparatom za gašenje. Tresući se zvala sam vatrogasce, hitnu… sve službe koje su nam mogle pomoći. Živim ovdje već sedam godina i ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo. Žao mi je dečkiju… gorjelo je sve na njima. Čini mi se da su sve to Istrijani, ali je teško reći. Izgleda i da su svi vrlo mladi. Možda tek u dvadesetima, ispričala nam je vidno potresena Slađana Lazarić.



Opatijski vatrogasci uzbunjeni su dojavom o teškoj nesreći u 18.59 sati, a dvije vatrogasne ekipe s tehničkim i navalnim vozilom stigle su na mjesto za petnaestak minuta. Preživjele motoriste su do dolaska hitne zbrinuli te pogasili zapaljene motocikle. Za trojicu vozača više nije bilo spasa, mogla se samo konstatirati smrt.


Grupe motorista prisjetili su se i vozač i kontrolori autobusa linije 32 koji su ih također zamijetili u Lovranu. Zapamtili su ih po upadljivoj motociklističkoj odjeći, a vidjeli su ih taman kada su autobusom kretali za Rijeku. Na povratku u Opatiju s nevjericom su reagirali na vijest o stradavanju jer su ih samo sat ranije vidjeli žive i zdrave u Lovranu.


Očevidom je na mjestu nesreće rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Rijeci Suzana Gracin, koja nam je samo kratko potvrdila da su tri osobe smrtno stradale, a dvije u teškom stanju prevezene u bolnicu.