Stravična nesreća

Strava u Istri: U sudaru na Poreštini poginulo oboje vozača i suvozačica, ozlijeđeno dijete

Hina

Foto M. Sardelin

Foto M. Sardelin

 Tri osobe su poginule, a jedno je dijete ozlijeđeno u sudaru dva osobna automobila u utorak poslijepodne između mjesta Gedići i Dvori na Poreštini, izvijestila je istarska policija



NOVO 22.05 Još uvijek se utvrđuju okolnosti koje su dovele do teške prometne nesreće koja se u ponedjeljak poslijepodne dogodila na Poreštini, a u kojoj su poginuli vozač i vozačica dvaju automobila koji su se suradili te jedna suvozačica, dok je petogodišnje dijete ozlijeđeno.


Istarska policija izvijestila je da se nesreća dogodila na županijskoj cesti Kukci-Vižinada-Kaštelir oko 17,20 sati, kada su se iz još neutvrđenih razloga na ravnome dijelu ceste frontalno sudarili osobni automobili »ford fusion« i »renault megane« pulskih registracija.


»Fordom« je iz Kaštelira prema Poreču upravljao 62-godišnjak iz Rijeke, a u automobilu su još bili 80-godišnjakinja iz Kaštelira i petogodišnje dijete. Taj se automobil sudario s »renaultom« za čijim se upravljačem nalazila 35-godišnjakinja iz Kaštelira, a koji se nakon sudara zapalio.


Vozač i vozačica te 80-godišnja suvozačica poginuli su na mjestu nesreće, a dijete je ozlijeđeno, najvjerojatnije lakše, te je prevezeno u pulsku Opću bolnicu.Glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač izjavila je kako će u utorak ujutro na mjesto nesreće stići i vještaci zagrebačkog Centra za forenzična istraživanja »Ivan Vučetić«, s obzirom da se još uvijek ne mogu utvrditi okolnosti nesreće.


»Vozila će do sutra ujutro biti na mjestu događaja, a pozivamo i očevidce ove nesreće da se jave u porečku policiju kako bi se razjasnili uzroci ove nesreće«, istaknula je Sokač.


POREČ Tri osobe su poginule, a jedno je dijete ozlijeđeno u sudaru dva osobna automobila u utorak poslijepodne između mjesta Gedići i Dvori na Poreštini, izvijestila je istarska policija.


Nesreća se dogodila na županijskoj cesti Kukci-Vižinada-Kaštelir oko 17,20 sati, kada su se iz još neutvrđenih razloga frontalno sudarili »ford fusion« i »renault megane« pulskih registracija.




Ozlijeđeno dijete prevezeno je u bolnicu, kažu u policiji. Očevid je u tijeku.