Sudski epilog tragične smrti djevojke

Starleta Matea Hohnjec će iza rešetaka jer joj se susjeda predozirala u stanu

Ana Raić Knežević

Matea Hohnjec osuđena je na godinu dana zatvora, a njezin bivši suprug Josip Nikić na dvije godine i dva mjeseca jer su djevojci omogućili da se drogira kod njih



ZAGREB » Starletu Mateu Hohnjec, sestru poznatije Stefany Hohnjec, i njezinog sada već bivšeg supruga Josipa Nikića sud je proglasio krivima jer su 18-godišnjoj Tei Drakulić omogućili da se drogira u njihovom stanu, a djevojka je od posljedica konzumiranja psihoaktivne droge MDMA tamo i preminula.


Dogodilo se to 13. listopada 2012. godine tijekom Mateinog rođendanskog slavlja, a bivši supružnici će zbog toga, ukoliko presuda što im je izrečena na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu postane pravomoćna, morati u zatvor – Matea na godinu dana, Josip na dvije godine i dva mjeseca. Nikiću je kazna nešto viša jer je osuđen i zato što je te iste večeri joint marihuane ponudio Terezi Jelčić, djevojci koja je također bila na partyju njegove tadašnje supruge.


  Okončan je tako, barem za sada, mučan sudski proces, u kojem su bivšim supružnicima prvotno na teret stavljanje puno teže optužbe koje su kumovale smrću 18-godišnjakinje. Međutim, tužiteljstvo je optužnicu izmijenilo, a i tijekom postupka proizašlo je da je Tea Drakulić na rođendanski tulum svoje susjede sama donijela drogu. Izjavila je to u svojoj obrani sama Matea Nikić, opisavši kako je 18-godišnjakinja karticom drogu što je bila u kristalićima podijelila na pola i stavila ju u rizle. Obje su ju konzumirale.




  – Najprije je bilo sve u redu, bilo nam je lijepo. Oznojile smo se jako pa smo se presvukle, a kasnije smo obje povraćale, prisjećala se Matea Hohnjec, priznajući da su ona i Tea i vikend prije uzele istu drogu. Iako im je i tada bilo mučno, odlučile su ponovo konzumirati ecstasy.


  – Te je večeri Tea bila blijeda. Nakratko smo zaspale, a ona se više nije probudila. Otišla sam po supruga koji ju je šamarao po licu i polijevao ju vodom, no kako se ni tada Tea nije budila, pozvali smo njezine roditelje i Hitnu pomoć, opisala je starleta koja je u nastavku večeri, kako je ispričao njezin suprug, histerizirala dok su liječnici bezuspješno pokušavali reanimirati 18-godišnjakinju.


  Bivšim supružnicima je izrečena i mjera obveznog liječenja od ovisnosti, a Matei i dodatna mjera psihijatrijskog liječenja jer je droga što ju je uzimala već oštetila njezin živčani sustav, navela je u presudi sutkinja Jasna Zoretić-Rendulić.