Mjesec dana u pritvoru

Spremljen u Remetinec: Rastrojeni napadač koji je prijetio Kosor bivši je zapovjednik iz 101. brigade HV-a

Vanja Vesić

Napadač je došao pred ulazna vrata stana bivše premijerke i neprekidno zvonio, prekrio tzv. »špijunku«, lupao, vikao te prijetio



ZAGREB  Rastrojeni napadač, 66-godišnjak koji je u ponedjeljak ujutro nasilno pokušao upasti u stan bivše premijerke Jadranke Kosor na zagrebačkim Ravnicama, završio je u jednomjesečnom istražnom zatvoru u Remetincu, izvijestio je jučer DORH. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio mu istražni zatvor pod sumnjom u kazneno djelo prijetnje, zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.


Navodno, radi se o M.K., bivšem pripadniku 101. brigade HV-a i nekadašnjem pomoćniku zapovjednika bojne za radijsko-kemijsko-biološko oružje. Incident o kojem smo pisali dogodio se oko 8,10 sati, kada je napadač došao pred ulazna vrata stana bivše premijerke i u namjeri da je ustraši neprekidno zvonio, istovremeno prekrivši jednom rukom tzv. »špijunku« dok je drugom rukom i nogama lupao po vratima, vikao i prijetio.


Tužiteljstvo je zaključilo da su njegove riječi i ponašanje kod oštećenice izazvali osjećaj straha i zabrinutosti za život, ali i život njezine majke koja je također bila u stanu. Podsjećamo, Kosor je u razgovoru za naš list upozorila da je riječ o čovjeku koji je već godinama uznemirava.