Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Očevid u tijeku

Sportski zrakoplov pao u more u Kaštel Štafiliću, dvije osobe poginule

 Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2015. u 19:18 2015-06-25T19:18:00+02:00

Nesreća se dogodila u 17,40 sati u Kaštel Štafiliću gdje je u blizini gradske plaže Resnik u more pao sportski zrakoplov

U padu sportskog zrakoplova koji se predvečer srušio na plaži Resnik u Kaštel Štafiliću poginule su dvije osobe, dok je treća s teškim tjelesnim ozljedama prebačena u splitski KBC, potvrdila je večeras splitska policija objašnjavajući da su naknadno roneći u moru pronašli drugu mrtvu osobu zarobljenu u pilotskoj kabini.

U Splitskoj bolnici se doznaje da je treća osoba iz zrakoplova teško ozlijeđena, u životnoj opasnosti zbog težine ozljeda glave, te lomova po tijelu.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu istražit će je li točno, kako su svjedoci događaja rekli, da se sportski zrakoplov srušio zbog toga što je prethodno udario u nadstrešnicu obližnjeg hotela na gradskoj plaži u Kaštelima.

Neslužbeno se doznaje da se srušio školski avion registarskih oznaka 9A DLA na kojem su vježbali piloti tvrtke European Coastal Airlinesa, koncesionara koji putnike prevoze na obližnje otoke. Na satu leta u avionu su bili pilot, kopilot i instruktor.

Splitska policija navodi da još nije utvrđen identitet smrtno stradalih osoba te da se još uvijek pretražuje morsko dno, kako bi se provjerilo ima li još stradalih među onima koji su bili na plaži i u moru.

Na terenu su vatrogasci DVD Kaštela i Gomilica, kao i tzv. eko brod. Na mjestu pada zrakoplova postavljena je brana da kerozin iz tanka ne zagadi more.

Nesreća se dogodila u 17.40 sati, u Kaštel Štafiliću. Zrakoplov je pao u more gradske plaže, a prvi su u pomoć pohitali kupači.

Na mjestu događaja su policija, sudac istrage, vatrogasci, ronioci, nadležni iz Lučke kapetanije, državnog odvjetništvao, a tijekom večeri prema mjestu događaja je krenuo i djelatnik Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu koji bi trebao utvrditi točne okolnosti nesreće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.