Djevojčica ocu uzela 400.000 kuna i nakit

Sportaš osuđen zbog silovanja maloljetnice

Vanja Vesić

Na mladog sportaša djevojčicu su uputili njezini »prijatelji« iz kvarta koji su ucjenama od nje izvukli 400.000 kuna. Novac je krala mjesecima iz očevog sefa



ZAGREB  Zbog silovanja 14-godišnje djevojčice na dvije godine zatvora nepravomoćno je osuđen 21-godišnji Zagrepčanin, inače poznati mladi sportaš u disciplini ultimate fight. Županijski sud u Zagrebu osudio ga je za nasilni spolni odnos koji je izvršio početkom ove godine u svom zagrebačkom stanu. Od nesretne žrtve zatražio je i analni odnos, a ona je u strahu pristala. Zbog bolova, nasilnik je prekinuo gnjusni čin, a potom je ljutito istjerao iz stana.


Mučnom događaju prethodilo je loše društvo u koje se upetljala naivna maloljetnica postavši meta teških ucjena, a u konačnici, i seksualnog nasilja. U pitanju je djevojčica iz bogate obitelji poduzetnika, čiju su situaciju iskoristili njezini navodni prijatelji iz kvarta.


Navodno, snimili su je kako s njima puši marihuanu pa su je ucijenili prijeteći da će snimke pokazati njezinim roditeljima. Djevojčica im je »za šutnju« u nekoliko mjeseci predala oko 400 tisuća kuna koje je uzimala iz očevog sefa u kući. Osim novca, navodno, iz kuće je nestajao i nakit. Otac je ubrzo shvatio da mu iz vlastitog doma nestaje novac na neobjašnjiv način pa je i angažirao privatnog detektiva.




No, ni detektiv nije uspio razotkriti tko i na koji način krade novac i dragulje. Neočekivano, ocu je na kraju stigao i telefonski poziv. Cijeli slučaj ocu je otkrio jedan od kćerinih poznanika. Nazvao ga je i upozorio da mu je kći žrtva iznude vlastitih prijatelja. Policija je pokrenula istragu te su ucjenjivači raskrinkani i uhićeni u ožujku ove godine, a protiv njih je pokrenut kazneni postupak.


Istraga o kojoj smo ranije već izvijestili ubrzo je otkrila povezanost sa slučajem silovanja. Otkriveno je kako su ucjenjivači, vidjevši da je žrtva na rubu sloma, predložili da novac može nabaviti i na drugačiji način, seksualnim odnosom s poznatim sportašem. Bio je to baš mladi ultimate fighter borac. Rekli su joj da ga konktaktira preko Facebooka. I doista, ona mu je slala poruke, ali ju je 21-godišnjak odbijao.


Sluđena žrtva bila je uporna. U konačnici, 21-godišnjak ju je prihvatio  kao tobožnju prijateljicu. Dogovorili su i susret. Trebala se naći s njim kako bi joj »posudio« 200 kuna. Rekla mu je da ima 16 godina. No, sastanak je završio brutalnim silovanjem.


Možda se ovaj slučaj ne bi nikad otkrio da se u priču nije upleo još jedan roditelj. Žrtva silovanja povjerila se svojoj prijateljici koja je potom sve ispričala svom ocu. Otac nije htio šutjeti – sve je prijavio policiji.


Okrivljeni 21-godišnji sportaš na sudu je negirao krivnju tvrdeći da je djevojka pristala na spolni odnos za novac bez prisile. Sud je povjerovao djevojčici a ne njemu, a dodatnu težinu dalo je i mišljenje psihijatra koji je razgovarao sa žrtvom i utvrdio vjerodostojnost njezinog iskaza.