Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 3n
Sutra: 27° 31° 2
18. lipnja 2018.
Polusatna drama

Splitski branitelj polio se benzinom i prijetio samozapaljenjem

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 13. lipanj 2017. u 13:51 2017-06-13T13:51:00+02:00

 Ubrzo su na mjesto događaja stigle sve raspoložive službe, od policije, preko Hitne pomoći do vatrogasaca. No, uzrujanom branitelju pomogao je splitski SDP-ovac Veljan Radojković, koji je s njim razgovarao i poručio mu da, ako zapali sebe, neka zapali i njega, nakon čega ga je umirovljeni branitelj benzinom polio po nogama. Radojković je medijima izjavio kako je nakon toga tog 53-godišnjaka uveo u zgradu gdje su popili kavu, a tom mu je prilikom predao upaljač kojim je prijetio da će se zapaliti...

SPLIT Oko pola sata u utorak ujutro je u Splitu trajala krizna situacija kada se bivši hrvatski branitelj ispred zgrade stare općine u samom središtu grada polio benzinom i s upaljačem u ruci prijetio da će se zapaliti, jer »više ne može tako«, no nakon razgovora s predstojnikom županijskog Ureda državne uprave Veljanom Radojkovićem odustao je od tog nauma.

 Splitska policija potvrdila je da je oko 9,30 sati dobila dojavu kako u Vukovarskoj ulici 53-godišnjak prijeti da će se zapaliti.
 Ubrzo su na mjesto događaja stigle sve raspoložive službe, od policije, preko Hitne pomoći do vatrogasaca.
 No, uzrujanom branitelju pomogao je splitski SDP-ovac Veljan Radojković, koji je s njim razgovarao i poručio mu da, ako zapali sebe, neka zapali i njega, nakon čega ga je umirovljeni branitelj benzinom polio po nogama.
Radojković je medijima izjavio kako je nakon toga tog 53-godišnjaka uveo u zgradu gdje su popili kavu, a tom mu je prilikom predao upaljač kojim je prijetio da će se zapaliti.
 U međuvremenu je stigla Hitna pomoć, čiji su mu liječnici dali lijekove za smirenje, pa se cijela situacija primirila. U splitskoj policiji kažu da je krizna situacija završila oko 10 sati, kada je umirovljeni branitelj, nakon što su ga liječnici pregledali, »odveden u službene prostorije na razgovor«.
 Još nisu poznati motivi koji su ga nagnali na prijetnju suicidom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka