Postupao u nužnoj obrani

Smrt na Podmurvicama: Marin Ikica oslobođen optužbi za ubojstvo Ramadana Mutišija

Šarlota Brnčić

Sud je smatrao da je Ikica postupao u nužnoj obrani te da se radilo o napadu koji se ni na koji drugi način nije mogao otkloniti



RIJEKA  U Županijskom sudu u Rijeci danas je oslobođen optužbi  23-godišnji Riječanin Marin Ikica kojem se stavljalo na teret ubojstvo s neizravnom namjerom 29-godišnjeg Ramadana Mutišija na Podmurvicama prošle godine. Sud je smatrao da je Ikica postupao u nužnoj obrani te da se radilo o napadu koji se ni na koji drugi način nije mogao otkloniti. Na temelju niza činjenica, dokaza i saslušanih mnogobrojnih svjedoka, kao i vještaka, jasno je utvrđeno da je mladi Riječanin bio u stanju jake prepasti što bi i u slučaju prekoračenja nužne obrane, ukoliko je njegovo stanje ispričivo, bilo razlogom za oslobađanje.


Optužnicom se 23-godišnjaku stavljalo na teret da je 28. ožujka 2013. godine u ulici Andree Benussija ispred kućnog broja 2, u stanju jake prepasti prouzročene napadom braće Mutiši, izvukao iz prednjeg džepa trenerke nož i zamahnuo njime prema Ramadanu Mutišiju zadajući mu ubodnu ranu u lijevu stranu grudi. Zbilo se to nakon verbalnog sukoba koji je prerastao u naguravanje. Ikicu su okružili Alija, Besim i Ramadan Mutiši te ga počeli rukama i drvenom letvom udarati po tijelu. U dva navrata uspio se odmaknuti od njih, no tada su ga ponovno sustigli i okružili pa je izvadio nož.


Više u tiskanom izdanju Novog lista, u subotu, 13. prosinca