Sindikalistkinja HAC-a koja je pijanom vožnjom ubila djevojku ipak dobila otkaz

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook



RIJEKA Sindikalistikinja HAC-a koja je krajem listopada u Splitu u pijanoj vožnji ubila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić dobila je otkaz u ovoj državnoj cestarskoj tvrki, potvrđuju u HAC-u. Ivana Tena Gotovac Soldić prije ove tragedije dobila je mnoštvo kazni za vožnju u alkoholiziranom stanju, a bila joj je oduzimana i vozačka dozvola. 


Zašto su u HAC-u čekali dosad? Morali su uvesti takav interni propis zbog slučaja direktora, kojima su uručili otkaz dok su bili u pritvoru, da bi ih poslije zbog toga sud kaznio. U ovom slučaju, sindikalistkinji su morali odobriti neplaćeni dopust u trajanju od 30 dana. No, pijana HAC-ovka tad je morala poptisati da joj ako se nakon 30 dana ne vrati na posao imaju pravo dati otkaz. Nakon što joj je pritvor produljen, u HAC-u su donijeli ovu odluku i ona više nije zaposlena u tvrtku od današnjeg dana.


Podsjetimo, Ivana Tena Gotovac Soldić nije stala i provjerila što je s nesretnom djevojkom, već je pobjegla s mjesta nesreće, a policiji kasnije tvrdila da nije ona vozila. Napuhala je 1 promil alkohola u krvi, a u to vrijeme imala je oduzetu vozačku dozvolu.






U javnosti su se pojavile informacije o njenim ranijim prekršajima. Navodno je 2002. godine u Karlovcu zabila autom u kuću i pobjegla. Potom je u 2008. godine BMW-om oduzela prednost i udarila u drugi auto s 0,4 promila u krvi, a u Splitu je 2011. godine vozeći BMW prošla kroz crveno i udarila u drugi automobil.


S Audijem je, pak, 2015. sletjela s ceste Udbina – Gračac. Ona i maloljetnica iz vozila tada su lakše ozlijeđene. Također, u Sinju je 2015. godine prekršajno suđena zbog vožnje s 1,1 promil alkohola te joj je izrečena zabrana vožnje.