Nova verzija obiteljske drame na Zametu

Sarina priča: ‘Dajana me prva napala, uhvatila me za vrat i počela gušiti..’

Šarlota Brnčić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

U svoju obranu Sara Grković kazala je da ju je sestra godinama maltretirala te da ju je te subote navodno uhvatila za vrat i počela gušiti o čemu svjedoče modrice na njezinom vratu, tvrdi i da ima porezotinu od noža koji je Dajana prva dohvatila, a ona se branila



RIJEKA » Sara Grković (22) koja je u subotu u stanu u suterenu zgrade Ulice Braće Bačić na kućnom broju 30 nožem teško ozlijedila svoju sestru blizanku Dajanu do daljnjega će ostati iza rešetaka Via Rome. Istražna sutkinja Ksenija Zorc, kojoj je osumnjičena djevojka dovedena u 16 sati, usvojila je zahtjev odvjetništva te joj odredila jednomjesečni istražni zatvor. Određena je i visina jamstva kojim se može zamijeniti boravak u zatvoru, a iznosi 100.000 kuna.


   Sara Grković već je prije rješenja istražnog suca plačući i jecajući sjedila na sudskom hodniku, a kada je bilo jasno da će i dalje ostati u pritvoru, potpuno se slomila. Njezina majka ju je čekala pred sudom, izvan sebe zbog jedne kćeri u zatvoru, a druge u bolnici.


   Dajana Grković u međuvremenu je operirana, izvan životne je opasnosti i oporavlja se u bolnici. Okolnosti u kojima je Sara sestri Dajani zadala dvije ubodne rane nožem, jednu između prsne i trbušne šupljine, a drugu iznad desne natkoljenice još uvijek nisu do kraja razjašnjene.




Iako su nam neslužbeni izvori u prvom trenutku rekli kako je motiv za krvavi obračun bila ljubomora, sudeći prema posljednjim informacijama pozadina slučaja daleko je dublja i složenija. Sestre su živjele u dosta teškim obiteljskim uvjetima, samo sa majkom. Navodno je Dajana bila dominantnija što je jasno pokazivala i na takav se način i ponašala prema Sari.


   Neslužbeno saznajemo da je Sara u svoju obranu ispričala kako ju je sestra godinama maltretirala, da joj je stalno pisala zadaće i izlazila uvijek u susret što god da joj je trebalo i podmetala leđa za nju. Navodno je te subote upravo Dajana tijekom svađe prva nasrnula na Saru, da ju je uhvatila za vrat i počela gušiti o čemu da postoji i dokaz – modrice na Sarinom vratu, pa čak i porezotina od noža koji je navodno prva dohvatila Dajana. Sara je tada uzvratila sestri, tvrdi osumnjičena, a što je istina utvrdit će sud.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…