Okončano suđenje poduzetniku koji je prijetio, vrijeđao i silovao suprugu te maltretirao djecu

Sadistički suprug spremljen iza brave: dobio pet godina i osam mjeseci

Ana Raić Knežević

Nekad uspješnom poduzetniku posao je krenuo nizbrdo, a iskaljivao se na obitelji. Supruzi je prijetio ubojstvom, ponižavao je na najstrašnije načine, na koncu i silovao. Kazna će ga dozvati pameti 



ZAGREB  »Kurva si, odradi svoj posao«, riječi su što ih je 37-godišnjak uputio svojoj supruzi prisiljavajući ju u rujnu prošle godine na seksualni odnos što ga ona u tom trenutku nije željela. Ne obazirući se uopće na njezino protivljenje tri puta joj je naredio da ga oralno zadovolji, da bi ju na kraju silovao. 


   Zbog tog seksualnog zlostavljanja, ali i nasilja nad suprugom i djecom ovaj 37-godišnjak osuđen je nepravomoćno na pet godina i osam mjeseci zatvora.


Presudu mu je izreklo vijeće za mladež Županijskog suda u Zagrebu na čelu sa sutkinjom Mirom Tecilazić-Bašić koja je čak preskočila neke dijelove optužnice ne želeći ponavljati psovke i uvrede što ih je optuženi upućivao svojoj supruzi i kćerkama. 




   Sve je započelo još 2005. godine kada je nasilnik zaprijetio supruzi ubojstvom. »Neće mi biti problem ubiti te, jer ću izaći za pet godina. Ako se budem dobro ponašao i ranije!«, uzvikivao je a u nekoliko navrata mahao je pred njom pištoljem želeći očito da čim ozbiljnije shvati njegove prijetnje. 



Tijekom suđenja uporno je tvrdio da starija kći laže, te poricao da je silovao suprugu.    – To nije bilo silovanje već nešto što ponekad žena ne želi. Ali to nije nešto neuobičajeno, pravdao se 37-godišnjak protiv kojeg je supruga podnijela zahtjev za razvodom braka.


   Nije se pri tome obazirao što su njegovim svađama sa suprugom bile nazočne i njihove dvije kćerkice. Starija djevojčica, sada 13-godišnjakinja, u više je navrata svjedočila očevim grubim ispadima. 


   »Da mene nema bila bi uličarka i alkoholičarka kao i tvoja majka«, znao je reći supruzi što su i ona i starija kći ponovile u svojim svjedočenjima tijekom sudskog postupka. 


   Nasilni 37-godišnjak uhićen je krajem prošle godine, od kada se nalazi i u pritvoru, a iza rešetaka će čekati i pravomoćnost presude.


Riječ je o svojevremeno uspješnom privatnom poduzetniku koji u vrijeme blagostanja nije žalio utrošiti novac na kuću s bazenom, skupe automobile, putovanja i brojne izvanškolske aktivnosti za svoju djecu. No, s početkom gospodarske krize financijska situacija mu se pogoršala, a doživio je i tri prometne nesreće. 


   – Ti udesi očito su utjecali i na vaše psihičko stanje što smo uzeli u obzir kod odmjeravanja visine kazne, naglasila je sutkinja. 


   Ipak, monstruozni detalji poput bacanja kućnog ljubimca, fotografiranja obnažene supruge i prijetnje postavljanjem tih fotografija u blizini dječjeg vrtića u kojem je radila, strah što ga je iazvao kod vlastite djece koja su s majkom napustila obiteljski dom, kumovali su relativno strogoj osudi. Slušajući obrazloženje 37-godišnjak je u nevjerici odmahivao glavom.