Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 18° 20° 2
22. lipnja 2018.
Preminula u bolnici

STRAVA U DEŽELI Pitbuli u Sloveniji izgrizli ženu do smrti, uzgajao ih je njen sin

STRAVA U DEŽELI Pitbuli u Sloveniji izgrizli ženu do smrti, uzgajao ih je njen sin
STRAVA U DEŽELI Pitbuli u Sloveniji izgrizli ženu do smrti, uzgajao ih je njen sin
Autor:
Objavljeno: 13. rujan 2017. u 14:38 2017-09-13T14:38:15+02:00

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, no pokojničin sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak tragičan slučaj u kojemu je 71-godišnjakinja u selu Mavrln kod Črnomelja na jugu zemlje umrla nakon što ju je napalo više pitbula čijim se uzgojem bavi njen 40-godišnji sin s kojim je živjela u istom kućanstvu.

Da se u kući nešto čudno događa, prvi su u srijedu ujutro primijetili susjedi, a kad su došli do nastambe u kojoj su bili psi, primijetili su da oni nešto vuku, te pse otjerali kolcima, nakon čega su pozvali policiju i hitnu sluižbu.

Žena je kasnije umrla u bolnici u Novom Mestu od posljedica teških ugriza i krvarenja.

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, no pokojničin sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto.

Od 13 zatečenih pitbula, za tri je odlukom inspekcije određena eutanazija, dok će ostali biti smješteni u azil za napuštene životinje.

Susjedi pokojnice tvrde da je njen sin za sebe i druge vlasnike ponekad u malom prostoru površine 12 četvornih metara znao imati i do 30 pitbula i drugih vrsta pasa koje je prodavao, a kod njega su životinje znali držati i drugi koji se bave njihovim uzgojem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka