Sud u Rijeci

SMRT SESTARA FILIPOVIĆ Optužnica protiv Roberta Žaje na čekanju, odlučivat će se o izdvajanju dijela dokaza

Slavica Kleva

Robert Žaja, Foto: M. GRACIN

Robert Žaja, Foto: M. GRACIN

Na sjednici iza zatvorenih vrata za javnost, a danas nam je i potvrđeno putem glasnogovornika Općinskog suda, Žajini odvjetnici Saša Jelušić i Goran Marjanović uložili  su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza



Tročlano vijeće Općinskog suda u Rijeci na redovnoj sjednici održanoj u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima razmatralo je osnovanost podignute optužnice protiv Roberta Žaje (47) iz Čavala pod osnovanom sumnjom da je izazvao prometnu nesreću 15. prosinca 2006. godine oko 20.25 sati na dionici autoceste A6 kod Čavala i kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao smrt sestara Filipović, Višnje i Gordane.


No, na sjednici iza zatvorenih vrata za javnost, a danas nam je i potvrđeno putem glasnogovornika Općinskog suda, Žajini odvjetnici Saša Jelušić i Goran Marjanović uložili  su prijedlog za izdvajanje nezakonitih dokaza.


To znači da će se tek nakon pravomoćnosti te odluke razmatrati osnovanost optužnice.




Doznajemo da su Žajini odvjetnici tražili izuzeće i pojedinih službenih osoba MUP-a i istražitelja koji su osnovano osumnjičili Žaju, no, u ovom trenutku nije poznato kada će se odrediti novi termin vijećanja o potvrđivanju optužnice.


Danas, gotovo dvanaest godina od stravične nesreće tijekom kojih se tražila osnovano osumnjičena osoba koja je prouzročila smrt dviju mladih djevojaka, Općinsko državno odvjetništvo podignulo je u lipnju ove godine protiv Roberta Žaje optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće, temeljeći je na rezultatima iscrpnog dokaznog postupka, provedene su dokazne radnje, ispitan je niz svjedoka, očevici prometne nesreće te kobne noći, svjedoci koji su zapamtili dijelom registarski broj automobila koji se kretao u krivom smjeru autocestom A6 u blizini mjesta Čavle, provedeno je detaljno prometno vještačenje, posebno kočiono-upravljački mehanizam na osobnom automobilu “toyoti yaris” poginulih sestara Filipović, fizikalno-kemijsko, mehanoskopsko, ali i kombinirano prometno-sudsko medicinsko vještačenje.


 Tijekom ponedjeljka do novinara je stigla informacija kako će na Županijskom sudu u 14 sati započeti suđenje Robertu Žaji, no riječ je o plasiranju potpuno netočnih činjenica.