Pravosudni epilog

SLUČAJ BARBARE VIDOVIĆ Roditelji Roberta Cindrića uhićeni pod optužbom za trgovinu ljudima

Šarlota Brnčić

Stipe Cindrić i Gordana Udorović / Foto: S. JEŽINA

Stipe Cindrić i Gordana Udorović / Foto: S. JEŽINA

Županijsko državno odvjetništvo je po okončanju ispitivanja dežurnoj sutkinji istrage Kseniji Zorc podnijelo prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke



Slučaj nestanka 13-godišnje Barbare Vidović iz Triblja te njezin pronalazak nakon pet dana odsustva iz roditeljskog doma, dobio je policijsko-pravosudni epilog kada su zbog sumnje u kazneno djelo »trgovanje ljudima« u Rijeku, na ispitivanje u Županijskog državno odvjetništvo dovedeni 51-godišnji Stipe Cindrić i 48-godišnja Gordana Udorović iz Oštarija pokraj Ogulina.


Osumnjičeni otac i majka 16-godišnjeg Roberta Cindrića sa kojim se Barbara upoznala i dopisivala putem Facebooka iznosili su obranu koja se sastojala u tome da negiraju da su počinili kazneno djelo za koje ih se tereti.


Županijsko državno odvjetništvo je po okončanju ispitivanja dežurnoj sutkinji istrage Kseniji Zorc podnijelo prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.




Sutkinja Zorc je nakon što je razmotrila slučaj prihvatila taj prijedlog i donijela rješenje o određivanju istražnog zatvora, nakon čega su prepraćeni u riječki zatvor.


*opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u subotu, 19. kolovoza 2017.