Sukob u parku

Rukometaš osumnjičen za teško ozljeđivanje maturantice, Tomašev tvrdi da ju nije ošamario

Silva Bodlaj Ivašić

Rebecca prije i nakon navodnog sukoba

Rebecca prije i nakon navodnog sukoba

Sve se dogodilo brzo, u nekoliko minuta. U sukobu je sudjelovalo desetak osoba na prostoru od tri četvorna metra. Djevojka je dobila šamar i pala. Nitko nju nije tukao, a kamoli cipelario. Oni su nas napali bocama, kazao je Tomašev



Policija je za teško ozljeđivanje 18-godišnje Rebecce Tončica, pulske maturantice, danske državljanke, u Parku žrtava fašizma u Puli 20. ožujka oko 1.50 sati, neslužbeno saznajemo, osumnjičila 32-godišnjeg Velimira Tomaševa iz Pule, Puljanima poznatog igrača i trenera Rukometnog kluba Arena-Jadrograd.


Da je on osumnjičen za napad potvrđeno je i iz izvora bliskih istrazi. Međutim, Velimir Tomašev, kojeg smo kontaktirali, negirao je da je on napadač na djevojku.


– Znam zbog čega me zovete. Imam silno mnogo poziva i ne bih komentirao slučaj. Dao sam izjavu policiji i nemam što dodati, rekao nam je u prvi mah Tomašev no nakon našeg inzistiranja da nam ipak nešto kaže, ispričao je svoju verziju događaja iz koje proizlazi da je društvo djevojke isprovociralo sukob, da su on i njegovo društvo napadnuti bocama i da su odreagirali.




Ozlijeđena djevojka


Ozlijeđena djevojka



– Sve se dogodilo brzo, u nekoliko minuta. U sukobu je sudjelovalo desetak osoba na prostoru od tri četvorna metra. Djevojka je dobila šamar i pala. Nitko nju nije tukao, a kamoli cipelario. Oni su nas napali bocama, a to tvrde i neki iz njezinog društva, izjavili su to policiji.” kazao nam je Tomašev. Na naše pitanje je li ju on ošamario, odgovorio je da nije, niti zna tko je.


Podsjetimo da je o događaju, koji se dogodio u parku i nedjelju oko 1.50 sati, policija izvijestila na svojoj internet stranici 21. ožujka, u ponedjeljak. Osim djevojke, kojoj su nanesene teške ozljede, navedeno je da je ozlijeđen i 20-godišnjak, čije ozljede nisu utvrđene te da je bilo više počinitelja za kojima se traga. Policija je također izvijestila da je tada u obližnjoj Ravenskoj ulici oštećen VW Passat. Dva dana kasnije, 23. ožujka, na policijskoj internet stranici objavljeno je da je za napad na 18-godišnjakinju i oštećenje automobila osumnjičen 32- godišnjak.


Velimir Tomašev


Velimir Tomašev



Glas Istre je već sutradan, 24. ožujka objavio više informacija o napadu u parku koje je dobio od osobe upućene u slučaj, a koja je tada željela ostati anonimna. Ta je osoba već tada tvrdila da ima saznanja tko je napadač, no s tim imenom nije htjela izlaziti u javnost. Rekla nam je i da je napad na Rebeccu i njezine prijatelje uslijedio nakon što je netko Tomaševo društvo upozorio da ne razbijaju boce u parku jer u njega dolaze djeca i psi.


– Djevojku je napao iznenada, bez razloga. Udarao ju je isključivo po glavi. Ona se onesvijestila i, nakon bolničke obrade nije ni znala što se, dešavalo. Nije znala ni da je bila u kolima Hitne pomoći, niti u kojoj je bolnici. Njih nekoliko je nasrnulo na Rebeccino društvo, tvrdila nam je toga dana ta osoba. Rekla nam je također da je djevojci u obranu priskočio 20-godišnjak koji je poznaje, ali je bio udaljeniji od nje. Navodno je taj mladić također dobio udarac u glavu, pukla mu je arkada i ozljeđeno mu je oko. Policija, za sada, još uvijek nije izvijestila koga sumnjiči za napad na mladića, kojemu se majka ozljeđene Rebecce, iz nama dostupnih izvora, neizmjerno zahvaljuje što je stao u obranu njezine kćerke, ali i žali što je i on tako nastradao te će mu pružiti svu pomoć.


– On je mali vitez, koji je umalo ostao bez oka, da bi zaštitio moju kćerku. No mediji pišu samo o njoj, ali ne i o njemu. Zar će napadač na njega ostati neotkriven, pa nije sam sebe ozlijedio!, povjerila se majka bliskoj osobi.