Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Istražitelji o ubojstvu u Omišu

Ringwaldu i još dvojici zbog ubojstva određen zatvor: Kad se žrtva zaustavila, prišao mu je i upucao ga kroz prozor

Screenshot ŠibenikIn
Screenshot ŠibenikIn
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2019. u 19:12 2019-12-14T19:12:17+01:00

"Na predjelu Slavinj, kod skretanja s državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, oštećenik je zaustavio osobno vozilo, a prvookrivljenik mu je motociklom prišao s njegove lijeve strane i, osnovano se sumnja, kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio streljiva prema oštećeniku te mu nanio ustrijelne i prostrijelne rane od kojih je on odmah preminuo, a osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja", stoji u priopćenju

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je, a sudac je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana Stipi Ringwaldu iz Šibenika te Vladi Zoloti i Jerku Piriću zbog osnovane sumnje da su ubili Karmelina Fistanića prije oko mjesec dana, javlja Index.

U priopćenju su detaljno opisali kako se trojac dogovorio oko počinjenja ubojstva te kako su ga izvršili.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti.

"Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu provela je dokaznu radnju prvog ispitivanja trojice hrvatskih državljana (1972., 1985. i 1973.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 9. studenog 2019. oko 13,55 sati na području Županije splitsko-dalmatinske postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte hrvatskog državljanina (1981.).

Ubojica se presvukao i stavio tamnu kacigu

Osnovano se sumnja da se prethodno prvookrivljenik vozilom marke Renault Kangoo dovezao iz Šibenika do gradskog groblja Lovrinac u Splitu gdje su ga pričekali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, a potom su se vozilom marke Fiat Doblo, kojim je upravljao trećeokrivljenik, odvezli u Omiš do apartmana u vlasništvu trećeokrivljenika gdje se prvookrivljenik presvukao u tamnu motorističku opremu i stavio tamnu kacigu na glavu koju su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, nakon izlaska iz apartmana uzeo motocikl marke Yamaha T-Max crne boje, kojeg su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, i prema prethodnom zajedničkom dogovoru, pratio je osobno vozilo VW Polo kojim je upravljao oštećenik (1981.), i u kojem je bila njegova djevojka (1980.).

Kad se žrtva zaustavila, prišao mu je i upucao ga kroz prozor

Na predjelu Slavinj, kod skretanja s državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet, oštećenik je zaustavio osobno vozilo, a prvookrivljenik mu je motociklom prišao s njegove lijeve strane i, osnovano se sumnja, kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio streljiva prema oštećeniku te mu nanio ustrijelne i prostrijelne rane od kojih je on odmah preminuo, a osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja", stoji u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka.

Predloženo je i da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor na temelju predloženih zakonskih osnova u trajanju od mjesec dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.