Ubojici Williama Klingera prijeti doživotni zatvor

Riječkog povjesničara u New Yorku ubio Riječanin: Susjedi Alexandera Bonicha šokirani

Šarlota Brnčić

Obitelj Bonich živjela je u Ulici Emilija Randića / Foto R. Brmalj

Obitelj Bonich živjela je u Ulici Emilija Randića / Foto R. Brmalj

Stanari zgrade na kućnom broju 10 Ulice Emilija Randića na Banderovu u šoku su i s nevjericom primili vijest da je Alexander Bonich, čiji su otac i majka do prije nekoliko godina živjeli na riječkoj adresi, a i on sam često navraćao, osumnjičen za okrutno ubojstvo



RIJEKA  Alexander Bonich (49) jedini je osumnjičeni za ubojstvo Riječanina Williama Klingera (42), poznatog povjesničara i istraživača, koje se dogodilo u subotu u New Yorku. Motiv ubojstva još se mora do kraja rasvijetliti, no kako jučer prenose američki mediji, istražitelji slijede trag da je u pozadini sukoba propali dogovor oko nekretnine na sjeveroistoku Italije. Ukoliko bude osuđen, prijeti kazna mu od najmanje 25 godina zatvora do doživotnog ostanka iza rešetaka


Stanari zgrade na kućnom broju 10 Ulice Emilija Randića na Banderovu u šoku su i s nevjericom primili vijest da je Alexander Bonich, čiji su otac i majka do prije nekoliko godina živjeli na riječkoj adresi, a i on sam često navraćao, osumnjičen za okrutno ubojstvo.


Susjedi s kojima smo razgovarali na riječkoj adresi jednostavno nisu mogli vjerovati da se tako nešto dogodilo i da je on uopće potegao oružje na nekog jer da takvo što ne sliči na njega. Obitelj Bonich poznaju godinama i imali su za njih samo riječi hvale, kao i za Alexandera.




–  Dugo ih nismo vidjeli jer su se odselili. Otac je plovio i iskrcao se u Americi, a majka se, nakon što je otišla u mirovinu, također preselila. Imaju nekretnine i u Kopru. Mogu reći samo sve pozitivno o toj obitelji. Alexander je bio miran i pristojan mladić, nikad agresivan, spreman pomoći, obrazovan i pametan. Fakultet je završio u inozemstvu pa smo ga rijetko viđali, i to samo u prolazu, kad bi dolazio na nekoliko dana. Nepojmljivo mi je da bi on nekoga ubio. To mi ne sliči na njega. Znam da je majka vrlo aktivna u katoličkoj crkvi u Americi i da je uključena u organizaciju događaja za Hrvate. Nešto se moralo dogoditi kada je to napravio. Tko zna što, kazala nam je vidno potresena susjeda.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista, u srijedu 4. veljače