Profesor vjeronauka postao makro

Riječki vjeroučitelj mjesecima podvodio ženu u ‘uspješnom braku’: odao ih pohotni, ali škrti klijent

Slavica Kleva

Vjeroučitelj je osam mjeseci podvodio jednu uglednu Riječanku željnu dodatne zarade, koja je svoje usluge naplaćivala od 500 do 750 kuna, a vjeroučitelj je uzimao manji postotak. »Idilu« je uprskao pohotni, a škrti klijent



RIJEKA Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske u jednom dijelu istrage dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Rijeke. Opravdano se sumnja da je punih osam mjeseci organizirao pružanje seksualnih usluga ženske osobe na području Primorsko-goranske županije. 


  No, marginalna policijska vijest o još jednoj završenoj kriminalističkoj obradi dobila je na zanimljivosti onog trenutka kada smo iz više neformalnih izvora doznali da se u muškarcu podvodaču krije i osoba koja je vjeroučitelj, radi u jednoj riječkoj školskoj ustanovi, mlade ljude poučava moralu, etici, duhovnim vrijednostima! Po svemu sudeći, vjeroučitelj je pronašao »tržišnu nišu pružanja rijetkih usluga« i ubirao novac tamo gdje ga ima. 


  Intimna priča koja je očigledno do jednog trenutka bila idilična i u kojoj su izgleda svi bili zadovoljni i svi zarađivali, naprasno je prekinuta nakon anonimne prijave o ucjenjivanju žene koja je redovno nudila seksualne usluge.




 Tada je i isplivala osnovna priča, da je vjeroučitelj duže vrijeme podvodio spomenutu žensku osobu koja je inače u uspješnom braku ali je za vrijeme posla uvijek nalazila vremena za dodatnu zaradu prostituiranjem. 



Nije poznato koliko je vremenski trajala ucjena ali se muškarac hvalio »visokim položajem, dobrim vezama u društvu, korisnim poznanstvima« i slično. No na kraju se ispostavilo da je prosječna osoba željna avantura i provoda, strasnog seksa, ali besplatnog.



 


 Iako je kriminalističko istraživanje u tijeku pa nam nitko iz policijskih krugova nije želio službeno potvrditi navode, kao i potvrditi identitet vjeroučitelja, ipak doznajemo da se jedna redovna mušterija »dosjetila« kako spojiti ugodno s korisnim na način da je posrnulu ženu počeo ucjenjivati, a postojale su navodno i neke kompromitirajuće fotografije spremljene u mobitelu jer je klijent tijekom seansi prikupio pozamašan album fotogarfija. 


  Stoga je Općinsko državno odvjetništvo izdalo policiji naloge o detaljnom istraživanju i oduzimanju svih računala i mobitela kojima su se služili vjeroučitelj, žena koja je mjesecima dodatno zarađivala i ucjenjivač. 


  Cijena usluge se navodno kretala između 500 i 750 kuna, veći dio zarade pripadao je ženi, vjeroučitelj se zadovoljavao s manjim postotkom. No, s obzirom na vremenski period tijekom kojeg je prostitucija trajala, zarada nije mala.