Strašna smrt u Cavtatskoj

Riječanka optužena za teško ubojstvo dvogodišnje kćeri na Turniću

Šarlota Brnčić

Zrinku Babić tužilaštvo tereti da je svojoj djevojčici dala veliku količinu raznih lijekova, te ju stavljala pod vodu. Zatim je pozvala Hitnu pomoć, no kad je ekipa došla, jadno dijete je već satima bilo mrtvo



RIJEKA  Okončana je istraga koja se protiv 35-godišnje Riječanke Zrinke Babić vodila zbog sumnji u teško ubojstvo dvogodišnje kćerkice u stanu u Cavtatskoj ulici na Turniću te je protiv nje Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva, u ovom slučaju ubojstva djeteta. 


Na stranicama ŽDO-a se navodi da se optuženoj 35-godišnjakinji stavlja na teret da je od 28. do 29. listopada 2013. godine u stanu u kojem prebiva u Rijeci, usmrtila svoju dvogodišnju kćer (rođenu 2011. godine). Učinila je to davanjem djevojčici veće količine raznih lijekova i stavljanjem pod vodu. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.


Optužena se u zatvoru nalazi od 8. studenog prošle godine kada joj je određena i visina jamstva kojom se mogao zamijeniti istražni zatvor, a u pitanju je bio iznos od čak milijun i dvjesto tisuća kuna za koji je bilo jasno da ga teško može skupiti.




Slučaj prerane smrti dvogodišnjakinje ukazao je i na propuste Centra za socijalnu skrb u Rijeci u kojem je obavljen inspekcijski nadzor iz kojeg je bilo vidljivo da je izostala odgovarajuća procjena rizika te da su iz Centra propustili primijetiti da u obitelji nešto trajno ne valja.


Više u tiskanom izdanju Novog lista, u utorak, 29. travnja 2014.