Nasilje u obitelji

Riječaninu mjesec dana zatvora jer je tukao i vrijeđao nevjenčanu suprugu: ‘Ona je mene napala metlom’

Šarlota Brnčić

Budimir Škara je nakon privođenja bio iznenađen što mora u zatvor / snimio M. ANIČIĆ

Budimir Škara je nakon privođenja bio iznenađen što mora u zatvor / snimio M. ANIČIĆ

Škara se sumnjiči da je kazneno djelo počinio u razdoblju od 1. prosinca prošle do 5. veljače ove godine u stanu u centru Rijeke u kojem je živio s izvanbračnom suprugom



Budimir Škara, 70-godišnji Riječanin, jučer je pod sumnjom u nasilje u obitelji najprije doveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a poslijepodne i sucu istrage riječkog Županijskog suda. Na saslušanju u državnom odvjetništvu poricao je da je svoju nevjenčanu suprugu fizički ozlijedio te je samo priznao da ju je znao nazivati pogrdnim imenima. Kako ne bi utjecao na svjedoke, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, a visina jamstva koju je potrebno uplatiti kako bi izašao iz istražnog zatvora postavljena je na 10.000 kuna.


Škara se sumnjiči da je kazneno djelo počinio u razdoblju od 1. prosinca prošle godine do 5. veljače ove godine i to u stanu u centru Rijeke u kojem je živio s izvanbračnom suprugom. Na teret mu se stavlja da je, iako je bio svjestan da joj svojim postupcima vrijeđa čast i dostojanstvo, učestalo verbalno vrijeđao svoju nevjenčanu družicu. Učestalo ju je bez ikakvog povoda i razloga vrijeđao raznim pogrdnim riječima, a državno odvjetništvo ga sumnjiči da na tome nije stao, već da ju je i fizički zlostavljao. Činio je to na razne načine, a prema našim neslužbenim saznanjima, ženu je udarao rukama po glavi i tijelu, a čupao ju je i za kosu. Sumnjiči se da je otišao i korak dalje te da ju je hvatao za vrat i davio.


U prilog tome govore i ozljede koje je zadobila, a u pitanju su vidljive modrice po glavi, licu i vratu. Sumnjiči se i da ju je naguravao po stanu, kao i da joj je glavom udarao u zid. U strahu od njega žrtva je zatražila smještaj u sigurnoj kući. Privedeni Škara je, nakon što je dežurni sudac istrage Duško Tišma donio odluku za njegovim zadržavanjem u istražnom zatvoru, bio iznenađen što mora ići u zatvor. Na hodniku je, pravdajući se, komentirao da je njega nevjenčana supruga napala, i to metlom.