Kobno noćno kupanje

Riječanin poginuo skačući u more na Žurkovu: udario glavom u stijene i utopio se

Šarlota Brnčić

Oko 2.40 ujutro M.Ž. (26) iz Rijeke je skočio u more, a nakon nekoliko trenutaka prijatelji su ga vidjeli kako pluta i izvukli ga na obalu. Alarmirali au hitnu pomoć, ali mladiću nije bilo spasa - preminuo je u riječkom KBC-u



KOSTRENA Uživanje grupice mladih u noćnom druženju i kupanju u Uvali Žurkovo u Kostreni u sitnim satima subote pretvorilo se u tragediju. U moru na plaži na potezu od Jedriličarskog kluba Galeb prema improviziranom vaterpolskom igralištu teško je stradao 26-godišnji Riječanin M.Ž. Riječanin je preminuo u bolnici, a iako je bio ozlijeđen, utvrđeno je da je uzrok smrti utapanje.


Policija je na mjestu događaja obavila očevid, kao i razgovore sa prijateljima s kojima je u kobnom trenutku bio u društvu. Dosadašnja saznanja, o kojima smo službeno izvješćeni iz Policijske uprave primorsko-goranske, upućuju na to da je mladić stradao skačući u more. Nekoliko trenutaka nakon skoka, nekolicina prijatelja ugledala ga je kako pluta u moru. Shvatili su da s njime nešto nije u redu, da se nešto strašno dogodilo pri skoku i pohitali mu pružiti pomoć. Izvukli su ga na obalu, te alarmirali interventne službe.


Uzbunjena je i Hitna medicinska pomoć čija je ekipa u najkraćem mogućem roku stigla na mjesto nesreće. Mladić je nažalost bio bez svijesti, a kako neslužbeno saznajemo, imao je ozljedu na glavi što upućuje na to da je u mraku loše procijenio gdje može sigurno skočiti i vjerojatno glavom direktno udario u stijene. Nakon udarca je pao u more i za njega je na koncu bilo kobno utapanje.




U besvjesnom stanju je oko 2.40 sati prevezen u bolnicu. Iako se učinilo sve kako bi mu se spasio život, mladić je preminuo. O tragičnoj smrti izvješćena je i istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc po čijem je nalogu tijelo prebačeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije i utvrđivanja točnog uzroka smrti. Prerano stradalom Riječaninu izuzeta je i krv radi analiza na alkohol, a da li je u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola ili nije, sa stopostotnom sigurnošću će se znati idući tjedan kada se očekuju rezultati analiza.