Prometna nesreća

Riječanin poginuo, a dvije osobe ozlijeđene u sudaru na autocesti A7 kod Šmrike

Fiore Vežnaver

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

RIJEKA  Tragičan epilog imao je, nažalost,  izravni  sudar  dvaju automobila, riječke registracije, što se sinoć nešto prije 18 sati dogodio  na  autocesti A7, kod Šmrike, na mjestu udaljenom nekoliko stotina metara od kružnog toka i smjera za otok Krk. U sušačku bolnicu  s ozljedama opasnim po život hitno je prebačen vozač »volkswagena polo«, no kasnije je tijekom večeri iz bolnice stigla vijest da je, unatoč velikim naporima liječnika, izgubljena bitka za njegov život. Identitet nesretnog vozača se sinoć još provjeravao, ali je najvjerojatnije riječ o 46-godišnjaku s riječkog područja.

Vozilom Hitne pomoći nakon nesreće su u riječki KBC žurno prebačeni i vozač i putnica iz »volva S60«,  s kojim se sudario »polo«, no informacije s mjesta događaja kazivale su da njihove ozljede nisu ozbiljnije, da im život nije ugrožen. 


Po prvim rezultatima očevida, kojeg su obavili djelatnici riječke prometne policije, do sudara je došlo nakon što je »polo«, što se kretao u smjeru Rijeke, iz zasad nepoznatog razloga prešao na lijevu stranu ceste. U trenucima što su uslijedili došlo je do njegovog žestokog sraza s »volvom« što je dolazio iz suprotnog smjera. Sudar se dogodio na dionici gdje je cesta dvosmjerna.