Višegodišnja iznuda

Riječanin platio 180.000 eura da ljubavnica i njezin muž ne objave fotografije seksa

Fiore Vežnaver

Ilustracija

Ilustracija

Dosadašnja istraga je pokazala da je iznuđivani muškarac bio primoran na prodaju osobnog automobila, stana i građevinskog zemljišta kao i na podizanje dvaju gotovinskih kredita te im je u više navrata predao ukupno oko 180.000 eura. Trajalo je to od  kraja 2009. godine do prošle srijede



RIJEKA  – Intrigantna priča nalazi se u pozadini slučaja iznuđivanja novca o kojem je riječka policija okončala istragu: u riječki zatvor smješteni su 46-godišnja Riječanka i 45-godišnji Riječanin  pod sumnjom da su u šest godina – prijetnjama i ucjenjivanjem da će objaviti u javnosti za žrtvu kompromitirajuće fotografije – od jednog muškarca izvukli oko 180 tisuća eura (oko 1,4 milijuna kuna).


Dosadašnja istraga je pokazala da je iznuđivani muškarac bio primoran na prodaju osobnog automobila, stana i građevinskog zemljišta kao i na podizanje dvaju gotovinskih kredita te im je u više navrata predao ukupno oko 180.000 eura. Trajalo je to od  kraja 2009. godine do prošle srijede.


Tužiteljstvo tereti dvoje okrivljenih kako su  prijetili da će objaviti kompromitirajuće fotografije  nakon što je  oboje “s oštećenikom stupilo u odnose koje su dijelom fotografirali”. Neslužbeno se saznaje da je žrtvi iznude pritvorena žena bila ljubavnica. Na fotografijama, zbog kojih je pristajao godinama plaćati, bile su snimke seksa.




Nakon okončane policijske istrage, dvoje osumnjičenih iznuđivača privedeno je na ispitivanje u tužiteljstvo, a jučer poslijepodne i sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc.


Cijelu priču pronađite u današnjem tiskanom izdanju Novog lista…