Grubo divljaštvo

Razbijao inventar, pa napao zaštitara: Priveden nasilnik koji je divljao u zgradi gradske uprave na Korzu

Portal Novilist.hr

Gradska uprava bila je meta divljanja 23-godišnjaka / Snimio Vedran Karuza

Gradska uprava bila je meta divljanja 23-godišnjaka / Snimio Vedran Karuza

Nedugo nakon dojave zaštitara gradske uprave policija ga je zatekla na autobusnom stajalištu u središtu grada te je priveden u službene prostorije policije.  No niti to nije prošlo bez novog incidenta



Zgrada Grada Rijeke na Korzu bila je jučer prijepodne poprištem grubog incidenta – izazvao ga je 23-godišnjak koji je divljanje započeo oštećivanjem inventara, a potom napao i zaštitara, lakše ga ozlijedivši. 


Nedugo nakon dojave zaštitara gradske uprave policija ga je zatekla na autobusnom stajalištu u središtu grada te je priveden u službene prostorije policije.  No niti to nije prošlo bez novih problema, budući je tijekom privođenja, kako je danas priopćeno, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a pronađena mu je i manja količina marihuane.


Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad nasilnikom zbog više kažnjivih radnji.  




Prijavljen je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a posebice drskog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga. Kazneno je, pak, prijavljen zbog oštećenja tuđe stvari.


Materijalna šteta će biti utvrđena naknadno, a 23-godišnji nasilnik će po završetku kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.


U Gradu Rijeci ističu da prije svega treba reći da se incident na porti gradske uprave u zgradi na Korzu teško može nazvati provalom obzirom da su ulazna vrata u zgradu bila otvorena, što je, uostalom, uobičajena praksa budući da se vrata zatvaraju samo tijekom noći.– Incident se dogodio prije početka radnog vremena tako da se u zgradi, odnosno na porti, nalazio samo zaštitar koji je ujedno, netom prije incidenta, i otključao te otvorio vrata zgrade. Obzirom da je muškarac koji je ušao u zgradu bio vidno alkoholiziran i, prema riječima zaštitara nije izrazio nikakve stavove koji bi se mogli dovesti u vezu s radom gradske uprave, smatramo da incident nema posebne veze s radom gradske uprave, već je rezultat stanja u kojem se nalazila osoba koja je ušla u zgradu. Budući da je ta osoba nasrnula na zaštitara i imovinu Grada Rijeke oštro osuđujemo incident i vjerujemo da će policija protiv nje poduzeti potrebne mjere, navode u Gradu Rijeci.