Eksplodirala bomba

Rasistički napad u Zagrebu: Noćas bačena bomba na dječji vrtić za romsku nacionalnu manjinu i sjedište udruge Roma Hrvatske na Peščenici!

Vanja Vesić

Foto N. Markičević /Cropix

Foto N. Markičević /Cropix

Ozlijeđenih u ovom činu, srećom, nije bilo ali došlo je do oštećenja zgrade i četiri osobna automobila koja su bila parkirana u dvorištu. Očevid je u tijeku, a sve ukazuje da je motiv napada - zločin iz mržnje



Nepoznati počinitelj bacio je oko noćas u 1,20 sati bombu na zgradu Dječjeg vrtića za romsku nacionalnu manjinu i sjedište udruge Roma Hrvatske na zagrebačkoj Peščenici.


Ozlijeđenih u ovom činu, srećom, nije bilo ali došlo je do oštećenja zgrade i četiri osobna automobila koja su bila parkirana u dvorištu. Očevid je u tijeku, a sve ukazuje da je motiv napada – zločin iz mržnje.


Zagrebačka policija izvijestila je da je bomba eksplodirala oko 1,20 sati na IV. Kozari putu, pri čemu je došlo do oštećenja vrata, prozora i fasade kuće te četiri automobila – »Daewoo« i »Opel Zafira« zagrebačkih registracija, »Škoda Octavia» daruvarskih registracija i »Opel Vectra» španjolskih nacionalnih oznaka.