Slučaj krivotvorenja dokumenata za dobivanje kredita

Radovan Štetić ponudio 600.000 kuna jamčevine

Ana Raić Knežević

Kako doznajemo, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu to jamstvo je i prihvatio, no tužiteljstvo je najavilo žalbu, tako da se Štetić još uvijek nalazi u zatvoru u Remetincu



ZAGREB Radovan Štetić, vođa skupine prevaratana na pozajmicama iz kreditnih ureda banaka ponudio je 600.000 kuna jamčevine za puštanje iz izražnog zatvora.


Kako doznajemo, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu to jamstvo je i prihvatio, no tužiteljstvo je najavilo žalbu, tako da se Štetić još uvijek nalazi u zatvoru u Remetincu. 


Istovremeno se protiv njega, te suosumnjičenih među kojima je i Saša Burušić, sin načelnika zagrebačke policije, vodi postupak kojim se rasvjetljava na koji su način krivotvotenom dokumentacijom što ju je izrađivao upravo Burušić, podizali kredite. Novac je uglavnom zadržavao Štetić, a kako korisnici ionako nisu bili kreditno sposobni novčarskim institucijama učinjena je šteta.


Štetić i ostalih članovi njegove grupe uhićeni su prije dva tjedna, samo nekoliko sati nakon što je Saša Burušić, koji je u svojoj obrani opisao kako je izrađivalo lažnu dokumentaciju za dobivanje kredita, pušten da se brani sa slobode.