Snježana Kokić o psima što su u nedjelju napali Riječanku

Prva žrtva napada: Još imam traumu od napada tih rotvajlera

Šarlota Brnčić

Policijska uprava nije ni potvrdila ni opovrgla da je vlasnica pasa djelatnica policije, ali mnogi stanovnici Krimeje i Trsata posvjedočili su da ta dva rotvajlera već duže vrijeme šeću bez nadzora i napadaju ljude i njihove pse te da, unatoč prijavama, nadležne službe ništa ne poduzimaju kako bi se riješio ovaj problem



RIJEKA » Riječanka J. B. koju su u nedjelju u parku pored Ulice Mirka Piškulića dok je šetala sa svojim psićem brutalno napala dva rotvajlera, bez uzice, brnjice i vlasnika, na sreću samo je lakše ozlijeđena, no pretrpljeni strah i traumu koju je doživjela, vjerojatno će nositi kroz cijeli život. Pokazuje to i trauma koju nosi Snježana Kokić iz Radićeve ulice, jedna od brojnih građana koji su nam se jučer tijekom dana javljali u redakciju svjedočeći o »bliskim susretima« s ova ista dva psa. Neki su imali sreću proći bez ozljeda i na vrijeme pobjeći, ali ne i Snježana, koja je teško stradala kada su nju i maltezera Ogija, praktički u dvorištu, prije nekoliko mjeseci skočili rotvajleri.


  – Izašla sam u blizini kuće prošetati svog maltezera kad su se iza ugla iznenada pojavili rotvajleri. Najprije su stali na mjestu, a kada sam svog psića u strahu prebacila preko ograde u dvorište, krenuli su na mene i počeli skakati po meni. Penjali su se po meni i izgrebli mi nogu, počinje priču Snježana.  

 Preko ograde


– Počela sam se i ja penjati preko ograde, a u panici nisam gledala kako ću i gdje staviti nogu te sam pala na ruku i slomila ju. Tko zna što bi se dogodilo da nisam uspjela prijeći preko ograde. Vrištala sam i zapomagala te me na kraju suprug čuo i izašao. Sve je to vidjela žena koja je nedugo prije mene imala neugodan susret s tim istim rotvajlerima malo niže, ispred pošte. Na hitnom traktu su mi, kao što možete vidjeti iz medicinske dokumentacije, konstatirali oguljotine na području desne potkoljenice te prijelom lijeve podlaktice. Noćima nakon toga nisam spavala, a liječenje mi još uvijek nije gotovo i sada mi slijedi ponovno terapija, ispričala nam je Snježana Kokić.


  Njezin suprug Darko pokušao se tada obratiti komunalnom društvu za pomoć, no odgovorili su mu neka on uhvati rotvajlere te da ih drži dok oni ne dođu. Kao što je i sam komentirao, samo bi lud čovjek hvatao i držao dva rotvajlera te da bi se to usudio samo u slučaju da se mora braniti. Zaključio je kako već predugo vremena traje nešto na što se nije reagiralo. Redakciji Novog lista obratili su se i brojni građani zgroženi učestalim napadima, neodgovornim držanjem pasa, a među njima i neki od dobrih poznavatelja uvjeta u kojima živi obitelj iz Kumičićeve, vlasnici dvoje rotvajlera zbog kojih strahuju stanovnici dijela Sušaka.




  U PU primorsko-goranskoj jučer nam nisu mogli ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da je vlasnica pasa policijska djelatnica jer nam »ne govore zanimanja«, no kako nam navode neslužbeni izvori, u pitanju je Luciana Juretić koja navodno radi na graničnom prijelazu Rupa te živi u Kumičićevoj ulici.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…