Družina uhvaćena na Trešnjevki

Propao biznis: Dilali marihuanu, “brzinu”, “ekove”, halucinogene gljive, ali i tablete za bolju spolnu moć

Vanja Vesić

Foto Reuters

Foto Reuters

Policija je u pretresu njegovog doma pronašla i zaplijenila pet kapsula ispunjenih MDMA i 16,8 grama istog praha u vrećicama, 71,8 grama halucinogenih gljiva, 388 praznih kapsula za punjenje s lijevkom i pištolj marke »Crvena zastava«



Policija je uhitila četvoricu mladića i jednu djevojku osumnjičenih za dilanje pola kilograma amfetamina, ecstasyja, halucinogenih gljiva, marihuane pa čak i tableta za potenciju. Riječ je družini od 18 do 29 godina koji su ovog tjedna »pali« na zagrebačkoj Trešnjevki.


Istražitelji su drogu pronašli u dva stana, domu 27-godišnjeg Ivana J. navodnog organizatora skupine i 29-godišnjeg kompanjona J. P. koji je od njega nabavljao narkotike radi daljnje preprodaje. Obojica su dovedena pritvorskom nadzorniku, dok je ostatak družine tek punoljetnika u društvu 18-godišnje djevojke zbog dilanja kazneno prijavljen odvjetništvu redovnim putem.


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem službenika trešnjevačke VII. policijske postaje Zagreb utvrđena je sumnja da su neovlašteno proizvodili i trgovali drogama te omogućavali konzumaciju u svojim stanovima. Po svemu sudeći policija je od ranije imala informacije o njihovom biznisu, no ne otkriva tko je od njih bio najslabija karika u lancu.




Na meti policije našao se 27-godišnjak za kojeg se posumnjalo da se bavi preprodajom narkotika. Policiji je od ranije poznat zbog dilanja droge. Temeljem naloga suda obavljena je pretraga stana koji je koristio –  pronađeno je 36,7 grama MDMA u prahu, tri tablete ecstasyja, 166,8 grama amfetamina, 100,4 grama marihuane, 5,8 grama halucinogenih gljiva, vagu, dvije drobilice te veća količina lijekova za potenciju. Uz to, u njegovom domu istražitelji su zaplijenili i 9.000 kuna gotovine, zarade od dilanja. Istražitelji su doznali da je 29-godišnji J. P. drogu nabavljao od 27-godišnjeg Ivana J. pa je izvršena pretraga i njegovog stana.


Policija je u pretresu njegovog doma pronašla i zaplijenila pet kapsula ispunjenih MDMA i 16,8 grama istog praha u vrećicama, 71,8 grama halucinogenih gljiva, 388 praznih kapsula za punjenje s lijevkom i pištolj marke »Crvena zastava«. Među osobnim stvarima 19-godišnjaka, 18-godišnjakinje i 18-godišnjaka pronađene su ukupno 44 kapsule MDMA te 17 vrećica »ludih gljiva«. Djevojka je od ranije evidentirana, ali za imovinska nedjela. Pretpostavlja se da su mlađi punoljetnici bili ulična veza opskrbe konzumenata. Osumnjičeni 27-godišnji Ivan J. predan je pritvorskom nadzorniku zbog sumnje za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljene trgovine lijekovima, dok je 29-godišnjak iza brave završio pod sumnjom za prvospomenuto kazneno djelo.