Karlovac

Prometnu nesreću s dvoje lakše ozlijeđenih izazvao policajac

Hina

NL arhiva

NL arhiva

On je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,88 grama po kilogramu te je uslijed neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 55-godišnjakinja. U prometnoj nesreći lako su ozlijeđene 55-godišnja vozačica i 80-godišnja putnica u njenom vozilu, navodi Policjska uprava karlovačka



KARLOVAC Karlovačka policija potvrdila je u četvrtak da je prometnu nesreću u utorak izazvao 50-godinji policajac pod utjecajem alkohola, u to vrijeme van službe, te da će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak.


 U priopćenju karlovačka Polcijiska uprava, u povodu upita medija, koji su objavili da je nesreću izazvao policajac, objašnjava da o tome nije izvijestila javnost jer se radilo o prometnoj nesreći s lako ozlijeđenim osobama, a takve prometne nesreće »ne izdvajamo niti opisujemo, već samo one s teškim posljedicama«.


 Za policijskog službenika navode da je bio van službe. »Protiv 50-godišnjeg vozača, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti proslijeđen optužni prijedlog, te će ujedno protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti«, navodi se.




 On je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,88 grama po kilogramu te je uslijed neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 55-godišnjakinja.


U prometnoj nesreći lako su ozlijeđene 55-godišnja vozačica i 80-godišnja putnica u njenom vozilu, navodi Policjska uprava karlovačka.