Utorak, 9. veljače 2016.
Kažnjen sadizam nad suprugom

Pročitajte zašto je Marijo Mažuran - Majk osuđen na sedam godina zatvora

Marijo Mažuran / Foto Damir ŠKOMRLJ
Marijo Mažuran / Foto Damir ŠKOMRLJ
Autor: Slavica Kleva
Objavljeno: 21. lipnja 2011. u 11:37

Mažuran je za teško ozljeđivanje žene osuđen na četiri godine (maksimalna kazna iznosi osam godina), po tri godine za protupravno oduzimanje slobode (maksimalna kazna je deset godina), a zbog prijetnje u pismu, osuđen je na šest mjeseci zatvora

RIJEKA Vijeće javno objavljuje da ste vi, Marijo Mažuran zvani Majk krivi jer su vam dokazana sva četiri kaznena djela za koja ste optuženi, rekla je predsjednica vijeća, općinska sutkinja Sandra Vučković i izrekla mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina

Pojedinačne kazne zatvora

NANOŠENJE TEŠKIH OZLJEDA: 4 godine

DVIJE OTMICE: 6 godina

PRIJETNJA:  6 mjeseci

– Dokazano je da ste 27. srpnja prošle godine u šumovitom predjelu Brašćina u automobilu »opel corsa« nakon intimnog odnosa, ležeći na žrtvi, stavili joj cijev pištolja u usta uz riječi: »Sad ćeš govoriti istinu inače ću te ubiti«.

Potom joj je Mažuran, navela je sutkinja, lisicama vezao ruke i noge i odvezao prema Pulcu. Izvadio je noževe i crne najlon vreće i rekao: »Sasjeći ću te na komadiće i dijelove tijela staviti u ove vreće« te je nožem izrezao po licu sedam puta u dužini 12 centimetara. 

I nakon svega, kada je žrtva obilno krvarila, Mažuran joj je ponudio krpu da se obriše, ali je krpa bila smrtonosna, bila je natopljena solnom kiselinom. Srećom da je žena na vrijeme primijetila što joj se sprema pa je odbila »pomoć«. Žena je nakon torture potražila hitnu medicinsku pomoć i odmah je podvrgnuta kirurškom zahvatu. Nesretnoj ženi je čelo izrezano do kosti pa joj je trajno oštećen frontalni živac. Ozljede nastale na opisan način trajnog su karaktera s poremećajem mimike, odnosno imaju za posljedicu trajnu unakaženost. 

Ostaje u pritvoru

Zanimljivo, Mažuran je na posljednjoj raspravi prije izricanja presude izjavio da bi ostao u pritvoru zbog zdravstvenih tegoba. Bez obzira na njegove »želje«, pritvor mu je jučer automatski produljen jer je izrečena presuda iznad pet godina. Prije obrazloženja presude, javnost je ponovo isključena s rasprave. Zamjenica Općinske državne odvjetnice Tamara Torić očekuje pisaeni otpravak presude temeljem koje će biti podnesena žalba i to na visinu kazne. Na pisanje žalbe na presudu spreman je i Mažuranov odvjetnik Velimir Došen.

Mažuranu je dokazano još jedno protupravno oduzimanje slobode, početkom veljače 2010. godine kada je u stanu, također nakon intimnog odnosa, počeo tući ženu, bacio je na pod, vezao ruke i noge lisicima, stavio joj krpu u usta kako ne bi vrištala i prstima joj pokušao ozlijediti oči. Držao ju je izvjesno vrijeme zavezanu za krevet. 

Početkom travnja, za vrijeme boravka u pritvoru, Mažuran je kriomice poslao pismo nominalno naslovljeno i adresirano na maloljetnog sina, a u pismu se praktički obračunavao sa svojom 39 godina mlađom izvanbračnom suprugom prijeteći joj. U pismu između ostalog spominje kako »će ona brzo umrijeti«, »pripremio sam ti galge« (vješala, op.a.) što je kod žrtve izazvalo opravdan strah za život. 

Stoga je Mažuran za teško ozljeđivanje žene osuđen na četiri godine, (maksimalna kazna iznosi osam godina), po tri godine za protupravno oduzimanje slobode (maksimalna kazna je deset godina), a zbog prijetnje u pismu, osuđen je na šest mjeseci zatvora. Jedinstvena kazna zatvora izrečena mu je u trajanju od sedam godina.

Otac petero djece bez dana radnog staža

Marijo Mažuran ima završenu gimnaziju, prema kaznenoj evidenciji nikada ranije nije osuđivan, otac je petero djece od kojih je dvoje maloljetno, i nosilac je spomenice Domovinskog rata. Nema dana radnog staža. Riječ je o osobi koja je gotovo cijeli život provela živeći i baveći se sumnjivim poslovima, balansirajući između legalnih i nelegalnih, kriminalnih poslova. Neslužbeno je okrunjen kraljem »šanera«, bio prepoznatljiv po automobilskim jurnjavama gradskim ulicama, ali sve se to događalo u drugoj polovici prošlog stoljeća. Velik broj njegovih kompanjona odavno se povuklo s društvene scene i žive mirno i povučeno. Na kraju krajeva, ipak je riječ o sedamdesetogodišnjacima.

Komentari

9
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • zeljko
  zeljko   Objavljeno: 23. lipnja 2011. u 9:56

  treba govnu obraditi lice onako kako je to i on radio.Dobio je 7 godina.Pitanje sutkinji:što bi bilo štovana gospođo da je taj isti manijak to isto napravio recimo vašem djetetu.Bi li i onda bilo 7 godina?

 • AG1995
  AG1995   Objavljeno: 22. lipnja 2011. u 16:38

  MAJK PEDERČINA

 • GORAN
  GORAN   Objavljeno: 22. lipnja 2011. u 9:32

  pazi ovo za teško ozljeđivanje max.kazna je 8 godina a on ju je trajno unakazio i za to je dobio 4 g...jebem mu mater što moram tako reć, al sudkinja je onda BUDALA,IDIOT KOMPLETNI i to puno veći od osuđenog..

 • GORAN
  GORAN   Objavljeno: 22. lipnja 2011. u 9:28

  AQ mogli su ga i oslobodit...ionak će van za 3, 3,5 godine zbog dobrog vladanja..e pa nabijem pravosuđe na ono..

 • pingvin
  pingvin   Objavljeno: 21. lipnja 2011. u 14:47

  Pročitajte zašto je Marijo Mažuran - Majk osuđen na sedam godina zatvora. da, zašto je osuđen na samo sedam godina? uzevši u obzir koliko ima godina, taj treba na doživotni prislini rad.

 • reginafilanđi
  reginafilanđi   Objavljeno: 21. lipnja 2011. u 14:04

  Nabijem svakog pedofila na ku.ac.Ipak.
  Škužajte me, na ovakovim prostotama, ipak sam ja jedna ocvala babetina koju niki neće, pa znate kako je valunzi...pa touretov sindrom...pa opet...Nabijem, ipak....do susreta...idem delati gobleni sada...

 • brko1
  brko1   Objavljeno: 21. lipnja 2011. u 12:52

  Stoka, neka konačno krepa!

 • Santos
  Santos   Objavljeno: 21. lipnja 2011. u 12:32

  Prije svega glavni junak ove price je seronja a i nakon svega ostaje seronja.
  U jednom od dnevnih listova pisu nekakve price o Mazuranu i na jedan nacin ispada nekakav "heroj".
  Veci su junaci npr. svi posteni ljudi koji rade i zive normalno.Veca muda treba imati za normalno zivjeti nego
  biti zadnji probisvjet i spadalo poput doticnog.
  Zar niti po jednoj tocki optuzbe nije zasluzio maksimalnu kaznu?

 • Mate Francuz
  Mate Francuz   Objavljeno: 21. lipnja 2011. u 11:53

  Ha ha ha Majk ima spomenicu Domovinskog rata ... hahahaha... dobro da nema i Partizansku spomenicu s obzirom kad je rođen. Šta je on radio u "Domovinskom ratu" ? Muljavio kao i uvjek ovaj puta "Domovinu". hahahahaha.... Aj smanjite mu kaznu da ga još koji puta vidimo u dubokoj starosti...