Istražuje se tko su ostali akteri

Privedena dvojica napadača na kombi s Rabljanima: Ovo su huligani s čvora Orehovica

Fiore Vežnaver

Snimio Silvano Ježina

Snimio Silvano Ježina

Osumnjičeni su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose obranu, izjavili su branitelji osumnjičenih, odvjetnici Goran Gatara i Antonio Skladany, nakon izlaska iz zgrade tužiteljstva. Koliko se može saznati, za dvojicu privedenih istražitelji sumnjaju da su bili kolovođe napada



Policija je predvečer, nakon okončanog glavnog dijela policijske istrage, privela na saslušanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo dvojicu mladića koji su sudjelovali u subotnjem huliganskom napadu na putnike kombija na riječkoj zaobilaznici, u podvožnjaku Orehovica.


Na ispitivanje su predvedeni I. D. (20) i M. K. (27) koji se terete za kazneno djelo – dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Poslije saslušanja su vraćeni natrag u policiju, u pritvorsku jedinicu, a danas bi se trebali biti dovedeni pred suca istrage riječkog Županijskog suda.


– Osumnjičeni su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose obranu, izjavili su branitelji osumnjičenih, odvjetnici Goran Gatara i Antonio Skladany, nakon izlaska iz zgrade tužiteljstva. Koliko se može saznati, za dvojicu privedenih istražitelji sumnjaju da su bili kolovođe napada.




Podsjećamo da su napadači u subotu oko 8.30 sati kod istočnog ulaza u tunel Trsat ubacile zapaljiva sredstva u kombi vozilo riječkih registracijskih oznaka u kojemu se osim ozlijeđenoga 19-godišnjaka nalazilo još osam osoba.


Po tvrdnjama napadnutih, kombi su presrela dva automobila iz kojih je izišlo nekoliko osoba koje su na kombiju razbile staklo i ubacile signalne baklje. Oštećena je i unutrašnjost kombija te odjeća putnika.



Video snimio F. VEŽNAVER


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista u srijedu, 28. siječnja…