Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Iza rešetaka

Priveden nasilni Riječanin: Gasio cigarete na ženi, tukao je pred djetetom i prijetio joj ubojstvom

Privođenje Darka Medveda na riječki sud, Foto: V. KARUZA
Privođenje Darka Medveda na riječki sud, Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2017. u 7:53 2017-04-27T07:53:58+02:00

Mladi Riječanin je učestalo u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napadao ženu. Tereti se da ju je šamarao, gađao raznim predmetima, čak i gasio cigarete na njenim rukama

RIJEKA Gotovo dvije godine verbalno je, psihički i fizički maltretirao svoju nevjenčanu suprugu, znao je i gasiti cigarete na njenim rukama, a to se događalo i u prisutnosti njihovog djeteta, sada u dobi od nepunih godinu i pol dana. Inkriminacije su to pod kojima je jučer u riječki zatvor smješten Darko Medved (26) iz Rijeke. Osumnjičen je za dva kaznena djela, nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava.

Medved, vozač po zanimanju, tereti se da je u razdoblju od svibnja 2015. godine do ovih dana maltretirao nevjenčanu suprugu, dovodeći je u ponižavajući položaj. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, mladi Riječanin je učestalo u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napadao ženu. Tereti se da ju je šamarao, gađao raznim predmetima, čak i gasio cigarete na njenim rukama.

Sumnjiči se i da se na nevjenčanu ženu izderavao u prisutnosti njihovog malog djeteta, prijeteći da će je isterati iz kuće zajedno s djetetom, da će je ubiti, govoreći ženi da joj smrtovnica već viri iz džepa.

Posljednji njegov nasilnički ispad zbio se, po aktualnim inkriminacijama, protekle nedjelje, kada je kući donio neidentificirani predmet i supruzi se obratio riječima: »Ovo je bomba! Sve ću nas pobiti!«

Medveda policija i tužiteljstvo terete da je od samog rođenja zajedničkog djeteta u njegovom prisustvu maltretirao ženu, svjestan da time negativno utječe na pravilan psihofizički razvoj djeteta. Sumnjiči se da je svojim postupanjem uznemiravao dijete i izazvao kod njega osjećaj straha, bespomoćnosti i ugroženosti.

Nakon okončane policijske istrage Riječanin je predveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, gdje je poricao inkriminacije. Jučer oko podneva doveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc koja je prihvatila prijedlog tužiteljstva i odredila osumnjičenom istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Jamčevina 40 tisuća kuna

Određena je i visina jamstva od 40 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Pritvor Medvedu određen je na sudskom ročištu na kojem je prisustvovala i braniteljica osumnjičenog, odvjetnica Diana Milin. Tužiteljstvo je plediralo za to da se isključi mogućnost da okrivljeni izađe iz pritvora plaćanjem jamstva, ali taj prijedlog nije prihvaćen.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.