Identificirani nasilni navijači "Rijeke"

Pritvorena dvojica Riječana zbog masovne tučnjave u kojoj su ozlijeđeni navijači Hajduka

Suzana Bandić

Ilustracija / Foto V. KARUZA

Ilustracija / Foto V. KARUZA

»Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim A. A. i 25-godišnjim N. D. koje se sumnjiči da su u nedjelju oko 14 sati na autocesti A1 u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, sudjelovali u tučnjavi u kojoj je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak«, izvijestio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske



ZADAR  Benkovački policajci uspjeli su identificirati i kazneno prijaviti dvojicu riječkih navijača koji su u nedjelju, na putu prema Splitu gdje se odigravala utakmica Hajduk – Rijeka, izazvali masovnu tučnjavu u kojoj su ozlijeđena dva »hajdukovca«.


 »Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim A. A. i 25-godišnjim N. D. koje se sumnjiči da su u nedjelju oko 14 sati na autocesti A1 u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, sudjelovali u tučnjavi u kojoj je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak«, izvijestio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Dvojica riječkih navijača prenoćili su u PU zadarskoj, a u utorak ujutro uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja nereda, oštećenja tuđe stvari, sudjelovanja u tučnjavi i nanošenja teških tjelesnih ozljeda prepraćeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 


Kriminalističko istraživanje vezano uz ovaj događaj se nastavlja, kažu u PU zadarskoj gdje vjeruju kako će ubrzo pred lice zakona dovesti i ostale sudionike sukoba. U tučnjavi je, naime, sudjelovalo više od 30 osoba, a izazvali su ga riječki navijači koji su u jednom trenutku, vidjevši u automobilima pokraj kojih su se vozili zamijetili obilježja protivničkog nogometnog kluba. Zaustavili su promet i iz dva automobila zadarskih registracija izvukli ukupno devet mladića koje su potom izudarali. Mladiću iz Zadra nanijeli su teške ozljede u vidu nagnječenja prsnog koša i potresa mozga, dok je Pažanin iz drugog automobila prošao s lakšim ozljedama.